midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Patatesli Midye Börek

Patatesli midye börek, Börek hem biz yetişkinlerin hemde çocukların çok severek tükettiği bir yiyecek. Her çeşidini hem yemeyi hemde yapmayı severiz. Elimizdeki her türlü malzemeyle farklı farklı börek çeşitleri yapabiliriz. Şimdi biz patatesli midye börek yapacağız. Kulağa biraz zor gibi gelebilir ama aslında yapması çok kolay yemesi çok zevkli.

Patatesli Midye Börek İçin Gerekli Malzemeler,
  • 3 adet yufka
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
İç Harcı için

  • 3 haşlanmış patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • İsteğe bağlı peynir 
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
Patatesli Midye Börek Hazırlanışı,

İlk olarak haşlanmış patatesleri bir çatal ile eziyoruz.
Patatesli Midye Börek

. Daha sonra zeytin yağını baharatları ve tuzu ilave ediyoruz. İsterseniz peynir de ilave edebilirsiniz. Sonra süt ve sıvı yağı birbirine karıştırıyoruz. Daha sonra bir yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz. 1 yufkadan 4 tane çıkıyor. Üçgene benzer şekilde kestiğini yufkaları sivri uçlarından ortaya doğru büzüştürüyoruz. Sonra iki yandaki parçaları ortaya getiriyoruz. Yufkanın ortasına patatesli iç harcı koyuyoruz.Yuvarlayıp rulo yapıyoruz ve büzgülü hali üste gelecek şekilde tepsiye diliyoruz. En son üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun

Not: Midye Hanefi mezhebince haramdır.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:38:38

Patatesli Midye Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patatesli Midye Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017