Hazır Yufkadan Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Midye Börek

Hazır yufkadan midye börek, vakti kısıtlı olan ve çalışan bireyler için ideal bir börek çeşididir. Pratikliği nedeniyle zaman kazandıran bu börek, lezzeti ve şık görünümüyle beğeni toplar. Öğlen okuldan aç gelen çocuklarımız için veya hafta sonu kahvaltıları için mükemmel bir atıştırmalık olabilir. Ayrıca, beş çaylarının ve kabul günlerinin de gözde bir ikram çeşidi olarak tercih edilebilir. Hazır yufka, mutfakta saatler harcamadan lezzetli börekler yapmamıza olanak tanır. Çeşitli soslar ve iç malzemelerle farklı tatlar elde edilebilir. Özellikle çocuklar tarafından sevilen midye böreği, dondurucuda saklanarak ani misafirler için de hazır hale getirilebilir. Bu pratik ve lezzetli böreği denemek isterseniz, aşağıda paylaştığımız tarife uymanız yeterlidir.

Hazır Yufkadan Midye Böreği İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
  • 250 gram beyaz peynir
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Bir demet maydanoz
  • Peynir sevmeyenler için kıyma, ıspanak veya patates de kullanılabilir
  • Üzerine sürmek için yufkanın aralarına sürülen sostan kalan karışıma bir kaşık pekmez ekleyebilirsiniz

Hazır Yufkadan Midye Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle, derin bir kâseye yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve sütü koyup karıştırın. Ardından bir adet yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine hazırladığınız sosu sürün. Sos sürdüğünüz yufkayı dörde bölün ve köşelerinden tutup büzün, ardından iki ucu birleştirin. Ayrı bir yerde beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz karışımından oluşan iç harcı hazırlayın ve büzdüğünüz yufkanın uç kısmına koyun, ardından yufkanın büzülen kısmını üstüne kapatın. Dilerseniz, kıyma, patates veya ıspanaklı bir iç harç hazırlayarak da böreği yapabilirsiniz. Hazırladığınız börekleri yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine tek tek dizin. Tüm yufka ve malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine, yufkaya sürdüğünüz sostan kalanına bir kaşık pekmez ekleyerek karıştırın ve midye böreklerin üzerine sürün. Börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Hazır yufkadan yaptığınız midye börekleri fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz. Oldukça hoş ve lezzetli olan bu böreği denemenizi ve beğeneceğinizi umarak, şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Berkin

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Çocuklar okuldan geldiğinde aç olduklarında hemen bir şeyler hazırlamak zorunda kalıyorum, bu midye börek gerçekten bu kadar pratik mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet Berkin, midye börek gerçekten oldukça pratik bir tarif. Çocuklar okuldan geldiğinde hızlıca hazırlayabileceğin bir seçenek. Özellikle de önceden hazırlayıp buzluğa atabilir ve ihtiyaç anında çıkarıp pişirebilirsin. Hem lezzetli hem de doyurucu bir atıştırmalık oluyor. Denemeni tavsiye ederim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

İlginizi Çekebilir

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bilinen En Önemli Midye Çeşitleri

Bilinen En Önemli Midye Çeşitleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?