Midye Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Midye Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Nasıl Yapılır

Midye dolma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Denizin eşsiz aromalarını içeren bu lezzetli yiyecek, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıkça tüketilir. Midye dolma, hem meze olarak hem de ana yemek olarak sunulabilecek bir yemektir. İşte adım adım midye dolma tarifi:

Midye Dolma İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet büyük boy soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince sıcak su

İç Harcın Hazırlanması


Öncelikle soğanları yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğrayın. Dereotu ve maydanozu da yıkayıp ince ince kıyın. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve soğanları 2 dakika kadar kavurun. Ardından dereotu ve maydanozu ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kadar kavurduktan sonra çam fıstığını da ekleyin ve karıştırın. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip birkaç kez çevirin. Tüm malzemeler karıştıktan sonra tencereye 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra kuş üzümü, nane, tarçın, yenibahar, tuz, karabiber, şeker ve biraz limon suyu ekleyip karıştırın. İç harcınız hazır.

Midyelerin Hazırlanması


35-40 adet midyeyi biraz tuz ekleyip 2 saat kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra midyelerin üstlerini bıçakla temizleyin. Midyeleri açmak için bıçak yardımıyla ikiye bölün. İçlerindeki siyah kıllı kısımları iyice temizleyin. Hazırladığınız iç harcı midyelerin içine yerleştirin ve midyeleri tencereye dizin. Tencereye 2 su bardağı kadar su ekleyin ve midyeler açılmasın diye üzerlerine bir tabak koyarak kapatın. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Suyu tamamen çekene kadar pişirin, gerekirse biraz daha su ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Midyeleriniz pişmiştir. Parlak görünmesini sağlamak için midyeleri silin ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Servis yaparken içine limon sıkabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Nasıl Temizlenir?

Dondurulmuş Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dondurulmuş Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Emzirirken Midye Yenir  mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Güncel

Dolma Midye Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Midye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çiğ Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Dolma Zararları Nelerdir?

Midye Dolma Zararları Nelerdir?

Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Caiz  mi?

Midye Caiz mi?

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Türleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Türleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Patatesli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri