Sodalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sodalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Midye Böreği, dışı çıtır çıtır içi su böreği tadında mis gibi kokular saçan bir böreğe kimse hayır diyemez. Sodalı midye böreği, bir börekten beklentilerinizi sonuna kadar karşılayacak bir börek çeşidi. Hele fırında pişerken yayılan koku anlatılamaz. Sodalı midye böreği sabah kahvaltısı, 5 çayı hatta akşam yemeklerinde bile ara sıcak olarak sunabileceğiniz muhteşem bir börek. İsterseniz minik minik yapıp misafirlerinize aperatif olarak bile ikram edebilirsiniz. İç malzemesini canınızın istediği gibi hazırlayabileceğiniz çok yönlü bir tarif. Kaşar peyniri ve küp-küp doğranmış sucukla da kıymalı iç harçla da patatesle de birbirinden lezzetli oluyor. Sizi hiç uğraştırmayacak pratik ve leziz bir tarif için kolları hemen sıvayın.

Sodalı midye böreği için gereken malzemeler
  • 4 adet hazır yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yeterince tuz
İç harcı için
  • 300 gram beyaz peynir
  • 7-8 dal maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber
  • Yeterince tuz
  • Üzerine serpmek için çörek otu
Sodalı midye böreği nasıl yapılır?

Beyaz peyniri rendeledikten ya da çatalla ezdikten sonra, maydanozları ince ince kıyın. Damak tadınıza göre baharatları da ekleyin ve iç harcı bir kenara alın. Başka derin bir kapta eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, maden suyu ve yumurtayı güzelce çırpın. Tüm malzeme karışacak şekilde bir börek harcı elde edin.

Böreğin midye kısmını oluşturmak için 1 adet yufkayı tezgâha serin, yufkayı kesmeden önce bir fırça yardımı ile hazırladığınız börek harcı ile yufkanın her tarafını eşit olarak ıslatın. Islanan yufkayı bıçakla dört eşit parçaya bölün. Her bir yufkanın geniş kısmından başlayıp yufkaları ucuna kadar büzün. Kenar kısımları içe büküp hazırladığınız peynirli harçtan koyun. Uç kısımları geniş kısma doğru katlayarak, ters çevirin. Böreklerin şekilleri çok önemli olduğundan yağlı kâğıt serili tepsiye dizin ki yapışmasın. Bütün sodalı midye böreklerini bu şekilde hazırladıktan sonra kalan sıvı harcı bir fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürün ve çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sodalı midye böreğini güzel bir tabağa alarak servis edebilirsiniz. Afiyet oldun.

Sodalı Midye Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

İlginizi Çekebilir

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Emzirirken Midye Yenir  mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Güncel

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Caiz  mi?

Midye Caiz mi?

Midye Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Nasıl Temizlenir?

Hazır Yufkadan Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Temizleme Püf Noktaları

Midye Temizleme Püf Noktaları

100 Gram Midye Besin Değeri

100 Gram Midye Besin Değeri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?