Midye Çöreği Midye çöreği, beş çayları ve atıştırmalıklar için harika ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif, görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa sürede hazırlanması ile sizi zora sokmayacaktır. Midye Çöreği İçin Gerekli Malzemeler
Midye Çöreği Nasıl Yapılır? Hamurun mayalanabilmesi için öncelikle hamuru hazırlayalım. Büyükçe bir kabın içine bir yumurtanın sarısını, yoğurdu, yaş mayayı, ılık suyu ve zeytinyağını koyarak maya eriyene kadar karıştırın. Maya eridiğinde un ve tuzu ilave edin. Hamur, ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir poğaça hamuru kıvamında olmalıdır. İyice yoğurduğunuz hamurdan 4 beze oluşturun. Her bir parçayı yufka kalınlığında açın. Margarini eriterek yufkanın üzerine sürün. Üzerine açtığınız diğer yufkayı serin ve tekrar eritilmiş margarini sürün. İki yufkayı birlikte rulo şeklinde sarın ve sürülen margarin donsun diye buzluğa koyup 5-10 dakika bekletin. Kalan diğer iki bezeyi de aynı şekilde açın ve margarin sürerek üst üste koyup rulo şeklinde sarın ve buzluğa koyun. Hazırladığınız yufkaları buzluktan çıkarın ve üçer parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaları büzün ve kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile yarım parmak kalınlığında açıp içine peynir koyarak kapatın. Kapatılan kısmın pişerken midye şeklini almasını sağlamak için hamura fazla bastırmayın. Üzerine eritilmiş margarin ve yumurta sarısı karışımını sürün, susam veya çörek otu ile süsleyip pişirin. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ** Midye çöreği özellikle çay saatlerinde servis edilebileceği gibi kahvaltılarda da tercih edilebilir.** Çöreğin iç harcını zenginleştirmek için beyaz peynirin yanında kaşar peyniri veya lor peyniri de kullanabilirsiniz.** Hamur yoğurma işlemi sırasında hamurun yeterince dinlenmesine özen gösterin; bu sayede mayalanma daha iyi olur ve çörekleriniz daha kabarık olur.** Pişirme süresi ve sıcaklığı fırınınızın özelliklerine göre değişebilir. Genellikle 180 derecede 20-25 dakika pişirmek yeterli olacaktır.** Çöreklerin üstü kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. |
Bereket
12 Temmuz 2024 CumaHamurun mayalanması sırasında tam olarak ne kadar beklemeliyim? Ayrıca, midye şeklini verirken hamurun büzülmemesi için ne gibi bir önlem alabilirim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Bereket,
Hamurun mayalanma süresi genellikle oda sıcaklığında 1 ila 1,5 saat arasındadır, ancak bu süre ortamın sıcaklığına ve hamurun içeriğine bağlı olarak değişebilir. Hamurun iki katına çıkana kadar beklemek genellikle iyi bir ölçüttür. Midye şeklini verirken hamurun büzülmesini önlemek için hamuru açarken un serpmeyi ihmal etmeyin ve hamuru fazla çekiştirmeden, nazik hareketlerle şekil verin. Hamuru dinlendirmek de büzülmeyi azaltabilir. Hamuru şekil verdikten sonra da kısa bir süre dinlendirerek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Kolay gelsin!