El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması midye börek, Bizler Türk insanı olarak hamur işlerini çok seven bir toplumuz. Börek çeşitleri bizler için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle Ülkemizde iç Anadolu'da fazlasıyla tüketilen hamur işlerinin arasındadır el açması börek. Elde açılan birçok börek çeşidi vardır. Bir çoğumuz beceremediğimiz bir çoğumuzda zaman bulamadığımız için hazır yufka ile yaparız börekleri fakat hiçbiri el açması böreklerin yerini tutmaz. Börek çeşitlerinin içinden benim en çok sevdiğim ve sıkla yaptığım çeşidi el açması midye böreğidir. Midye böreği biraz zahmetli ve zaman isteyen bir börektir. Eğer midye böreğini çok seviyor iseniz ve çalışıyor iseniz mutlaka birkaç gün önceden yapıp buzluğa atın aniden gelecek misafirleriniz ve sizin için en pratik yöntem budur. Midye böreği gerek lezzeti gerekse görünümü açısından oldukça hoş bir börek çeşididir. Misafirleriniz beş çaylarınız ve kabul günleriniz için şık bir sunumdur. El açması midye böreğinin en pratik yöntemini sizlerle paylaşıyorum dilerseniz tarife uyarak hem şık hem de lezzetli börekler yapabilirsiniz.

El açması midye böreği için gereken malzemeler
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • 4,5 su bardağı un,
  • Hamuru açmak için 1 bardak nişasta bir bardak un,
  • Üzeri için 150 gram tereyağı,
İç harcı için
  • 250 gram beyaz peynir,
  • 100 kaşar peynir,
  • 1 demet maydanoz,
  • Dilerseniz kıymada kullanabilirsiniz.
El açması midye böreği nasıl yapılır?

Öncelikle Unu derin bir leğenin içine koyup ortasına bir çukur açıyoruz, Açtığımız çukura yumurta, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu, yoğurt, süt ve tuzu atıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 10 veya 15 parçaya ayırıyoruz. Ayrı parçalara ayırdığımız hamuru açmak için bir bardak un ve nişastayı karıştırıp küçük parça hamuru açmak için kullanıyoruz. Tek tek küçük servis tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurların aralarına nişasta ve un karışımını serpiyoruz ve üst üste diziyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar açtığımız hamurları son olarak elimizle bastırıp oklava ile açabildiğimiz kadar açıyoruz. Açtığımız hamuru kol böreği sarar gibi rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız hamuru bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Kestiğimiz her parçayı avuç içi büyüklüğünde açıp içerisine iç harcımızı koyup de börek katlar gibi katlıyoruz. Hazırladığımız midye börekleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine ayrı bir tavada ısıttığımız tereyağını birer kaşık üstlerine gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Hem görünümü şık hem de çok lezzeti olan açma midye böreğini sevdiklerinize ve misafirlerinize keyifle ikram edebilirsiniz yapan herkesin ellerine sağlık ve afiyet olsun.

El Açması Midye Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

100 Gram Midye Besin Değeri

100 Gram Midye Besin Değeri

Midye Dolma Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Midye Dolma Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Güncel

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Midye Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Midye Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Emzirirken Midye Yenir  mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Midye Fiyatı Kaçtır?

Midye Fiyatı Kaçtır?

Midye Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Peynirli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Caiz  mi?

Midye Caiz mi?

Hazır Yufkadan Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?