Ispanaklı Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Ispanaklı Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Midye Börek

Ispanaklı midye börek, pek çok kişinin severek tükettiği ve evde kolaylıkla hazırlayabileceği bir börek çeşididir. Ispanak sevmeyen çocuklarınıza bu sayede ıspanak yedirebilirsiniz. Ispanaklı midye böreği önceden hazırlanıp derin dondurucularda saklanabilir; bu şekilde ani misafir geldiğinde böreği derin dondurucudan çıkarıp mikrodalga fırında ısıtarak ikram edebilirsiniz. Bu yöntem, böreğin ilk günkü tazeliğini korumasını sağlar. Ayrıca, ıspanaklı börek, çalışan bayanlar için de büyük bir kolaylıktır. Hazır yufka kullanarak hazırladığınız ıspanaklı midye böreğini sevdiklerinize ve ailenize kolaylıkla hazırlayıp servis edebilirsiniz. Görünüm olarak da oldukça farklı ve şık bir tariftir; misafirlerinize keyifle sunacağınız ve servis tabağında hoş bir görünüm sağlayacaktır. Siz de evinizde pratik ve lezzetli ıspanaklı midye böreğini denemek isterseniz, verdiğimiz tarife uyarak hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Midye Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:

Öncelikle ıspanakları yıkayıp ince ince doğrayın. Ardından kuru soğanları küçük küçük doğrayıp ıspanaklarla karıştırın. Son olarak da salça, tuz ve karabiber ekleyip iç harcı hazırlayın. Ayrı bir yerde, küçük bir kasenin içine 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı süt ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, düz bir zemine serdiğiniz bir adet yufkaya sürün. Yufkayı dörde bölüp köşeli olan kısımlarından büzün. Uç kısımlarını birleştirip yufkanın uç kısmına ıspanak harcından bir kaşık koyun. Yufkanın büzdüğünüz kısmından tutup harcın üstüne kapatın. Hazırladığınız ıspanaklı midye böreklerini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bütün malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Ardından böreklerin üzerine, yufkaların içine sürdüğünüz karışımdan sürün ve 180 derecede ısıttığınız fırında pişmeye bırakın. Böreklerin altı ve üstü pişinceye kadar bekleyin. Pişirdiğiniz börekleri fırından çıkarıp 5-10 dakika sonra servis yapabilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

Mayalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Zararları Nelerdir?

Midye Dolma Zararları Nelerdir?

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri