Ispanaklı Midye Börek Ispanaklı midye börek, pek çok kişinin severek tükettiği ve evde kolaylıkla hazırlayabileceği bir börek çeşididir. Ispanak sevmeyen çocuklarınıza bu sayede ıspanak yedirebilirsiniz. Ispanaklı midye böreği önceden hazırlanıp derin dondurucularda saklanabilir; bu şekilde ani misafir geldiğinde böreği derin dondurucudan çıkarıp mikrodalga fırında ısıtarak ikram edebilirsiniz. Bu yöntem, böreğin ilk günkü tazeliğini korumasını sağlar. Ayrıca, ıspanaklı börek, çalışan bayanlar için de büyük bir kolaylıktır. Hazır yufka kullanarak hazırladığınız ıspanaklı midye böreğini sevdiklerinize ve ailenize kolaylıkla hazırlayıp servis edebilirsiniz. Görünüm olarak da oldukça farklı ve şık bir tariftir; misafirlerinize keyifle sunacağınız ve servis tabağında hoş bir görünüm sağlayacaktır. Siz de evinizde pratik ve lezzetli ıspanaklı midye böreğini denemek isterseniz, verdiğimiz tarife uyarak hazırlayabilirsiniz. Ispanaklı Midye Böreği İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
Hazırlanışı: Öncelikle ıspanakları yıkayıp ince ince doğrayın. Ardından kuru soğanları küçük küçük doğrayıp ıspanaklarla karıştırın. Son olarak da salça, tuz ve karabiber ekleyip iç harcı hazırlayın. Ayrı bir yerde, küçük bir kasenin içine 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı süt ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, düz bir zemine serdiğiniz bir adet yufkaya sürün. Yufkayı dörde bölüp köşeli olan kısımlarından büzün. Uç kısımlarını birleştirip yufkanın uç kısmına ıspanak harcından bir kaşık koyun. Yufkanın büzdüğünüz kısmından tutup harcın üstüne kapatın. Hazırladığınız ıspanaklı midye böreklerini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bütün malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Ardından böreklerin üzerine, yufkaların içine sürdüğünüz karışımdan sürün ve 180 derecede ısıttığınız fırında pişmeye bırakın. Böreklerin altı ve üstü pişinceye kadar bekleyin. Pişirdiğiniz börekleri fırından çıkarıp 5-10 dakika sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. |