midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Ispanaklı Midye Börek

Ispaklı midye börek, bir çoğumuzunseverek tükettiği ve evde kolaylıkla yapabileceğimiz bir börek çeşididir. Ispanak sevmeyen çocuklarımıza bu sayede ıspanak yedirebiliriz. Ispanaklı midye böreği önceden hazırlanıp derin dondurucularda saklayabileceğimiz bir börektir bu şekilde ani misafir geldiğinde böreği derin dondurucudan çıkartıp mikrodalga fırında ısıtıp ikram edebiliriz. Bu şekilde ilk günkü tazeliğini koruyacaktır. Ispanaklı börek çalışan bayanlar için de bir kolaylıktır hazır yufka kullanarak yaptığımız ıspanaklı midye böreğini sevdiklerinize ve ailenize kolaylıkla hazırlayıp servis yapabilirsiniz. Ispanaklı midye böreği görünüm olarak da oldukça değişik ve şık bir tariftir misafirlerinize keyifle sunacağınız ve servis tabağında çok hoş bir görünüm sağlayacaktır. Sizler de evinizde pratik ve lezzetli olan ıspanaklı midye böreğini denemek isterseniz paylaştığım tarife uyarak hazırlayabilirsiniz

 Ispanaklı midye böreği için gerekli malzemeler
  •  1 kilo yufka
  •  1 çay bardağı süt,
  •  2 adet yumurta
  •  1 çay bardağı yoğurt
  •  1 çay bardağı sıvı yağ
 İç harcı için gerekli malzemeler
  •  Yarım kilo ıspanak
  •  2 adet kuru soğan
  •  1 çay kaşığı karabiber
  •  1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı biber salçası
  •  2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Öncelikle ıspanakları yıkayıp İnce İnce doğruyoruz.
Ispanaklı Midye Börek

Ardından kuru soğanları Küçük küçük doğrayıp Ispanakları karıştırıyoruz son olarak da salça, tuz, karabiber ekleyip iç harcı harzırlamış oluyoruz. Ayrı bir yerde küçük bir kasenin içine 2 adet yumurta bir çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı sütü ekleyip karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu karışıma düz bir zemine seridiğimiz bir adet yufkaya sürüyoruz. Yufkamızı dörde bölüp köşeli olan kısmından büzüyoruz uç kısımları birleştirip yufkamızın uç kısmına ıspanak harcından bir kaşık koyuyoruz. Yufkanın büzdüğümüz kısmından tutup harcın üstüne kapatıyoruz. Hazırlamış olduğumuz ıspanaklı Midye böreğine yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz ardından hazırlamış olduğumuz Böreklerin üzerine yufkaların içine sürdüğümüz karışımdan sürüyoruz ve 180 derecede ısıttığımız fırına pişmeye bırakıyoruz. Böreklerin altı ve üstü pişinceye kadar bekliyoruz pişirdiğimiz börekleri fırından çıkartıp 5 veya 10 dakika sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:43:46

Ispanaklı Midye Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ispanaklı Midye Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017