midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Cahide Jibek Midye Tatlısı

Cahide Jibek midye tatlısı, tarifini özellikle bayramlarda, özel günlerinizde yapabilirsiniz. Hem görselliğiyle, hem de lezzetiyle baklavayı bile aratmayacak bir tatlıdır. Bu tatlıyı genellikle mayalı hamurdan yaparlar. Ancak Cahide Jibek bunu kabartma tozuyla yapıyor. Çünkü mayalı hamurdan hazırlanan tatlılar şerbetin dökülmesinden sonra gevrekliğini korusa da, kısa sürede yumuşamaya başlar. Hatta tatlının hamuruna biraz nişasta koyarak gevrekliğini arttırabilirsiniz. Bu tatlıya içine konulan cevizde ayrı bir lezzet veriyor. Şerbetli tatlılarda ceviz en fazla yakışan malzemedir. Şimdi Cahide Jibek midye tatlısı tarifini birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cahide Jibek midye tatlısı için gereken malzemeler
  • 1 çay bardağı kadar yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
Arasına ve üzerine konulan malzemeler
  • Buğday nişastası
  • 150 gram tereyağı
  • Ceviz içi
Şerbet malzemeleri
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/4 limonun suyu
  • Bir fiske tuz
Cahide Jibek midye tatlısı yapılışı

Önce karıştırma kabının içinde yoğurt, sıvı yağ, süt ve sirkeyi karıştırın. Buna unu, kabartma tozunu ve nişastayı ilave ederek, hamuru kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurun.
Cahide Jibek Midye Tatlısı

Eğer yumuşak ya da katı bir hamur olursa, açmakta zorlanırsınız. Bu yüzden kıvama dikkat etmeniz gerekir. Hamuru yoğurduktan sonra 12 parçaya ayırın. Bunları yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru daha az parçaya bölerseniz istediğiniz gibi gevrek olmayabilir. 12 parça istediğiniz kıvamda olacaktır.

Hamur dinlendikten sonra üzerlerine azar zar nişasta serperek, bunların her birini tabak boyunda açın. Bunların arasına nişasta serpin ve hepsini üst üste koyun. Ancak en üsttekine nişasta serpmeyin. Şimdi merdaneyle bunları açabildiğiniz kadar açın. En uç tarafından sıkı bir şekilde dolayarak rulo yapın. Rulodan birer parmak kalınlığında dilimler kesin. Bu dilimleri merdane yardımıyla avuç içiniz kadar açın. Fazla kalın olmaması gerekiyor. Her birinin ortasına ceviz yerleştirerek bastırmadan hamuru kapatın. Merak etmeyin pişerken bunlar açılmıyor, üstelik yumurta sürmenize de gerek yok.

Her parçaya aynı işlemi uyguladıktan sonra, bunları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağını kaşık yardımıyla gezdirin. Bu arada fırını 200 derecede ısıtın. Tepsiyi fırına atarak, üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bu esnada sizde midye tatlısının şerbetini pişirin. Şerbetin kıvamı cıvık ya da fazla koyu olmasın. Tatlınız soğuduktan sonra, sıcağa yakın ılık şerbeti üzerine dökün. Yaklaşık 4-5 saat içinde Cahide Jibek midye tatlısı ikram edilmeye hazır hale gelecek.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:56:20

Cahide Jibek Midye Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Cahide Jibek Midye Tatlısı"

Gulcin

Cahide hanim bir yumurta yazmissiniz ama nereye nasil katilcagini yazmamissiniz

2017-06-22

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017