Cahide Jibek Midye Tatlısı Cahide Jibek midye tatlısı tarifini özellikle bayramlarda ve özel günlerinizde yapabilirsiniz. Hem görselliği hem de lezzetiyle baklavayı bile aratmayacak bir tatlıdır. Bu tatlıyı genellikle mayalı hamurdan yaparlar. Ancak Cahide Jibek bu tarifi kabartma tozuyla yapıyor, çünkü mayalı hamurdan hazırlanan tatlılar şerbetin dökülmesinden sonra gevrekliğini korusa da kısa sürede yumuşamaya başlar. Hatta tatlının hamuruna biraz nişasta ekleyerek gevrekliğini artırabilirsiniz. Bu tatlıya eklenen ceviz ise ayrı bir lezzet katıyor. Şerbetli tatlılarda ceviz en fazla yakışan malzemelerden biridir. Şimdi Cahide Jibek midye tatlısı tarifini birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin. Gerekli Malzemeler Hamur Malzemeleri
Arası ve Üzeri İçin Malzemeler
Şerbet Malzemeleri
Cahide Jibek Midye Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle karıştırma kabının içinde yoğurt, sıvı yağ, süt ve sirkeyi karıştırın. Buna unu, kabartma tozunu ve nişastayı ilave ederek, hamuru kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurun. Eğer hamur çok yumuşak ya da çok sert olursa açmakta zorlanırsınız. Bu nedenle kıvama dikkat etmeniz gerekir. Hamuru yoğurduktan sonra 12 parçaya ayırın. Bu parçaları yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru daha az parçaya bölerseniz istediğiniz gibi gevrek olmayabilir. 12 parça istediğiniz kıvamda olacaktır. Hamur dinlendikten sonra üzerlerine azar azar nişasta serperek, bunların her birini tabak boyunda açın. Açılan hamurların arasına nişasta serpin ve hepsini üst üste koyun. Ancak en üsttekine nişasta serpmeyin. Şimdi merdaneyle bunları açabildiğiniz kadar açın. En uç tarafından sıkı bir şekilde dolayarak rulo yapın. Rulodan birer parmak kalınlığında dilimler kesin. Bu dilimleri merdane yardımıyla avuç içi kadar açın. Fazla kalın olmaması gerekiyor. Her birinin ortasına ceviz yerleştirerek bastırmadan hamuru kapatın. Merak etmeyin, pişerken bu tatlılar açılmıyor ve üstelik yumurta sürmenize de gerek yok. Her parçaya aynı işlemi uyguladıktan sonra, bunları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağını kaşık yardımıyla gezdirin. Bu arada fırını 200 derecede ısıtın. Tepsiyi fırına atarak, üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bu esnada siz de midye tatlısının şerbetini hazırlayın. Şerbetin kıvamı cıvık ya da fazla koyu olmasın. Tatlınız soğuduktan sonra, sıcağa yakın ılık şerbeti üzerine dökün. Yaklaşık 4-5 saat içinde Cahide Jibek midye tatlısı ikram edilmeye hazır hale gelecek. Afiyet olsun. |
Gulcin
21 Nisan 2024 PazarCahide hanim bir yumurta yazmissiniz ama nereye nasil katilcagini yazmamissiniz
Cevap yazAdmin
21 Nisan 2024 PazarMerhaba Gulcin hanım,
Tarifin eksik olduğunu fark ettiğiniz için teşekkür ederim. Yumurta, karışımın son aşamasında eklenmeli ve diğer malzemelerle iyice karıştırılmalıdır. Yardımcı olabileceğim başka bir konu olursa lütfen çekinmeden yazın.
Sevgiler,
Cahide Hanım
Âbad
21 Nisan 2024 PazarHakikatende yumurtanin aciklamasini yapmamis. nereye konacak belli degil borek falan olsa ustune sureriz dersin. Ama oda değil....
Soru Sor / Yorum Yap