Midye Bohçası Midye bohçası, bildiğimiz poğaça tariflerinden oldukça farklı bir yapılışa sahip olan özel bir poğaçadır. Midye bohçası, özellikle özel günlerde ve davetlerde sıkça tercih edilen, şık ve görsel açıdan etkileyici bir tariftir. İç malzemeleri peynirli, patatesli, ıspanaklı veya cevizli olarak çeşitlendirilebilir ve her haliyle oldukça lezzetlidir. Kadınların gün ve beş çaylarının vazgeçilmez tercihleri arasında yer alır. Şimdi, farklı bir yapımı olan midye bohçasını nasıl yapabileceğimizi öğrenelim. Midye Bohçası İçin Gerekli Malzemeler
Ara Katlara Sürmek İçin
İç Harcı İçin
Midye Bohçası Tarifi Nasıl Yapılır? Midye bohçasının hamuru için geniş bir yoğurma kabına yumurtaların beyazını, sütü, sıvı yağı, şekeri, tuzu ve mayayı koyarak iyice karıştırın. Unu süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince, üzerini sararak kapatın ve mayalanması için yaklaşık 45-50 dakika bekletin. Bu sırada, iç harcı hazırlayın. Bir karıştırma kabına çökeleği koyun ve üzerine peynir rendesini ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Son olarak kırmızı pul biber ekleyin ve karıştırın. Hamur mayalandıktan sonra, hamuru 24 eşit bezeye ayırın. Bezeleri merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açarak, her birinin üzerine sıvı yağ ve tereyağı karışımını sürün. Bu şekilde 8 adet bezeyi üst üste koyarak merdaneyle iyice açın. Hamuru açtıktan sonra, üç tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulo haline gelen hamuru 2 santim kalınlığında parçalar halinde kesin. Kesilen parçaları elinizle biraz bastırarak açın ve içine peynirli karışımdan koyup kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 8'li bezeler halinde 3 adet yufka elde edin ve hepsini aynı işlemden geçirin. Tepsiye dizdikten sonra, tekrar mayalanması için yaklaşık 20-25 dakika daha bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Üzeri kızaran midye bohçalarını fırından çıkarıp sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Midye bohçası tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun. |