Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye börek, görüntü itibarıyla mideyi anımsattığı için bu ismi almıştır. Midye börek yapımı ve şekli itibariyle kolay bir börek çeşidi olup; misafirler tarafından severek tüketilen yiyeceklerin ilk sıralarında yer alır. Bayan oturmalarında yapılabilecek en güzel börek çeşididir. Midye börek sunum itibariyle de oldukça farklı görünen bir börektir. Şimdi sizlerle midye börek tarifini paylaşalım.

Midye Börek İçin Gerekli Malzemeleri
  • Bir kâse süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 250 gram beyaz peynir
  • Susam
Midye Börek Nasıl Yapılır?

Mideye böreği yapmaya başlayalım. Öncelikle yufkaları mermere açıp; her bir yufkayı dört parçaya bölelim. Bu böldüğümüz yufkaları üst üste koyup bekletelim. Daha sonra derin bir kabın içerisine; bir yumurtayı kırıp sarısını alıp, beyazını iyice çırpalım. Sonra içerisine sütü ekleyip; çırpmaya devam edelim. Sonraki işlemde ise bu karışıma sıvı yağ ve tuzu da ekleyip; karıştırmaya devam edelim.

Sonra dörde böldüğümüz yufkaların her bir parçasına hazırladığımız karışımı fırça yardımıyla güzel bir şekilde sürelim. Bütün parçaları bu karışım ile ıslattıktan sonra yufkanın uzun kısmını tutup, aşağıya doğru sürükleyelim. Böylece yufka kırışarak güzel bir şekilde görünüm alır. Sonra ortadan birleştirdiğimiz yufkanın alt kısmına peynirli harçtan koyup; rulo böreği gibi saralım. Bütün yufkaları sırayla bu işlemi uygulayıp; her bir yaptığımız böreği yağladığımız fırın tepsisine koyalım. Yaptığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Daha sonra midye şeklinde olan böbreklerimizin üzerine susam ilave edip; pişmesi için fırına koyalım. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar midye böreklerini pişirelim. Midye börekleri pişince güzel bir servis tabağına alıp; sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun.

Ev Yapımı Yufka

Midye böreği yaparken yufkaları kendimiz de yapabiliriz. Böyle olursa daha lezzeti daha güzel olacaktır. Bunun için gerekli olan malzemelerimiz; bir kilo un, bir bardak süt, aldığı kadar su, bir tutam tuz ile hamuru kendiniz yapabilirsiniz. Bu hamuru yapabilmek için bir kâseye sütü boşaltıp, üzerine tuzu ekleyip, unu koyarız. Daha sonra da aldığı kadar su ile güzel bir hamur elde ederiz. Kulak memesi kıvamından biraz sert olacak. Daha sonra hamurumuz 10 dakika kadar bekletilip; küçük bezeler halinde parçaları ayırırız. Her bir parçayı ince ince açarak; yufka halinde açarız. Bu işlemi bütün parçalara uygularız. Açtığımız bütün yufkaları dörde bölüp, hazırladığımız harcı ekleyip; kalan işlemi de yukarıda anlattığımız gibi yaparız. Böylece böreklerimiz daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Midye Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Nasıl Temizlenir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Midye Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Temizleme Püf Noktaları

Midye Temizleme Püf Noktaları

Güncel

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midyenin Yararları Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Midyenin Yararları Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Ispanaklı Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Midye Caiz mi?

Midye Caiz mi?

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri