Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Midye

Konserve midye, denildiğinde aklıma gelen midyeyi hemen değil de istediğim zaman aynı tazeliğini koruyan bir yiyecek olarak algılarım. Çünkü aldığımız midyeleri hemen yemek zorunda olmamamız için konserve midye, daha doğrusu konserve yöntemi, büyük bir nimettir. İstediğimiz zaman, istediğimiz yerde aynı tazelikte yiyebileceğimiz bir güzelliktir. Basit, aynı zamanda çok pratik olmasına rağmen çok da sağlıklıdır.

Konserve Midye İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal taze kekik
  • 40 adet midye
  • 1 kutu konserve doğranmış domates
  • Yarım çay kaşığı elma sirkesi
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet taze soğan, ince doğranmış

Konserve Midye Yapımı

Tabanı kalın ve genişçe bir tencerede margarini alalım. Sarımsağı ve kekiği kısık ateşte pişirelim. Üç dakikanın sonunda içerisine midyeleri ekleyelim ve üç dakika süreyle ara ara kontrol ederek pişirelim. Açılan midyeleri delikli bir kaşık yardımıyla alıp açılmayan midyeleri pişirmeye devam edelim. Sekiz dakikanın sonunda ağzı açılmayan midyeleri atarak pişirme suyunu saklayalım. Midyeler elimizle alabilecek kadar soğuduktan sonra etini kabuklarından bıçak yardımıyla ayıralım ve birer kabuğunu çöpe atalım.

Hazırladığımız sosun içerisindeki kekik ve sarımsakları atalım. İçerisine doğranmış domatesleri, suyu ile birlikte sirke, kırmızı pul biber ve kaya tuzunu ekleyelim ve pişirmeye başlayalım. Hazırladığımız karışım kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp karışım yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık olarak 13-15 dakika kadar pişirelim. İçerisine midyelerin etlerini ilave edip yaklaşık bir dakika daha pişirelim. Servis tabağına midye kabuklarını dizerek içlerine midye etlerini yerleştirelim. Daha sonra hazırlamış olduğumuz sosu midye etlerinin üzerilerine gezdirelim ve taze soğanlar ile süsleyelim.

Ekstra Bilgiler

Konserve midye hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Midyelerin taze olmasına özen gösterin. Bayat midyeler sağlık açısından risk oluşturabilir.
  • Midyeleri pişirirken açılmayanları kesinlikle tüketmeyin.
  • Konserve işlemi sırasında kullanılan malzemelerin hijyenik olmasına dikkat edin.
  • Midyelerin kabuklarını iyice temizleyin ve kumlarından arındırın.
  • Sosun içine isteğe bağlı olarak çeşitli baharatlar ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Temizleme Püf Noktaları

Midye Temizleme Püf Noktaları

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Güncel

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Midye Fiyatı Kaçtır?

Midye Fiyatı Kaçtır?

100 Gram Midye Besin Değeri

100 Gram Midye Besin Değeri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri