Konserve Midye Konserve midye, denildiğinde aklıma gelen midyeyi hemen değil de istediğim zaman aynı tazeliğini koruyan bir yiyecek olarak algılarım. Çünkü aldığımız midyeleri hemen yemek zorunda olmamamız için konserve midye, daha doğrusu konserve yöntemi, büyük bir nimettir. İstediğimiz zaman, istediğimiz yerde aynı tazelikte yiyebileceğimiz bir güzelliktir. Basit, aynı zamanda çok pratik olmasına rağmen çok da sağlıklıdır. Konserve Midye İçin Gerekli Malzemeler
Konserve Midye Yapımı Tabanı kalın ve genişçe bir tencerede margarini alalım. Sarımsağı ve kekiği kısık ateşte pişirelim. Üç dakikanın sonunda içerisine midyeleri ekleyelim ve üç dakika süreyle ara ara kontrol ederek pişirelim. Açılan midyeleri delikli bir kaşık yardımıyla alıp açılmayan midyeleri pişirmeye devam edelim. Sekiz dakikanın sonunda ağzı açılmayan midyeleri atarak pişirme suyunu saklayalım. Midyeler elimizle alabilecek kadar soğuduktan sonra etini kabuklarından bıçak yardımıyla ayıralım ve birer kabuğunu çöpe atalım. Hazırladığımız sosun içerisindeki kekik ve sarımsakları atalım. İçerisine doğranmış domatesleri, suyu ile birlikte sirke, kırmızı pul biber ve kaya tuzunu ekleyelim ve pişirmeye başlayalım. Hazırladığımız karışım kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp karışım yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık olarak 13-15 dakika kadar pişirelim. İçerisine midyelerin etlerini ilave edip yaklaşık bir dakika daha pişirelim. Servis tabağına midye kabuklarını dizerek içlerine midye etlerini yerleştirelim. Daha sonra hazırlamış olduğumuz sosu midye etlerinin üzerilerine gezdirelim ve taze soğanlar ile süsleyelim. Ekstra Bilgiler Konserve midye hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
Afiyet olsun. |