midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Dondurulmuş Midye

Dondurulmuş Midye, Gerek yüksek besinsel değeri gerekse mineral bakımından diğer deniz ürünleri gibi oldukça besleyici bir değere sahiptir. Üç yanı denizlerle çevrili ayrıca zengin iç sulara sahip ülkemizde su ürünleri tüketimi diğer et tavuk gibi ürünlere oranla oldukça düşük olduğu bir gerçektir. Ülkemizde tüketilen su ürünleri tüketimi gerek Avrupa gerekse dünya su ürünleri tüketiminin oldukça altında bir değere sahiptir. Halbuki su ürünleri beslenme için son derece önemli ve gerekli olup ender diyet gıdalarından birisidir. Yüksek derecede protein içermesi ve insan beslenmesi için oldukça gerekli olan Amino asitleri dengeli olarak kendisinde bulundurması bu ürünlerin en bariz özelliklerindendir. Ayrıca kolay sindirilebilir olmaları ister genç isterse yaşlı olsun her yaş grubundan insanların rahatlıkla tüketebileceği besin gruplarındandır. Son yıllarda doymamış yağ asitleri ile beslenmenin daha sağlıklı olduğu halkımız tarafından da benimsenmiş olması ile doymuş yağ asitlerinden kaçınmaları diğer besin gruplarına yönelmelerini sağlamıştır. Su ürünleri doymamış yağları yüksek oranda içermeleri sebebi ile son derece gerekli olan Omega3 ve Omega6 yağ asitlerini içermeleri beslenmemiz açısından haklı olarak önemli bir yere sahiptir. Bunun yanı sıra gelişim için özellikle çocuk gelişimi için gerekli olan mineral ve vitaminleri de içermektedir. Midye eti diğer su ürünlerinde olduğu gibi son derece besleyici bir değere sahiptir.

Midyelerin Besin Değerleri Miktarları (yüzde olarak)
  • Protein 10.2
  • Yağ 1.95
  • Karbonhidrat 2.36
  • su 83.2
  • Mineral 1.48
Midyelerde protein ve yağ oranları yumurtlama dönemlerinde yüksek olmakla birlikte daha sonra düşmekte kısacası yumurtlama gerçekleşmeden önceki sonbahar, kış ayları ile bahar başlangıcında midyelerin en lezzetli olduğu zamanlardır.

Midyelerin İçerdiği Başlıca Mineral Miktarları (Miligram Olarak)
  • İyot 105 mg.
    Dondurulmuş Midye

    /li>
  • Potasyum 280 mg.
  • Magnezyum 32 mg.
  • Sodyum 295 mg.
  • Kalsiyum 25 mg.
  • Demir 4,2 mg.
  • Fosfor 200 mg.
  • Klor 460 mg.
  • Çinko 1,8 mg.
  • Flor 480 mg.
  • Bakır 480 mg.
Midyelerin İçerdiği Başlıca Yağ Asitleri. (Miligram Olarak)
  • Palmitoleik Asit 136
  • Palmitik Asit 367
  • Oleik Asit 125
  • Ekiosentik Asit 127
  • Arkidonik Asit 66
  • Miristik Asit 102
Midye eti Doymuş az miktarda yağ asitleri içerdiği için son zamanlarda adından sıkça bahsedilen Omega3 yağ asidi deposudur. Bilindiği üzere Omega yağ asitleri bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.Özellikle çocuk gelişiminde bu yağ asitlerinin oldukça büyük rolü vardır. Midyeler gerek iç tüketimde tüketildiği gibi yurtdışına da ihraç edilen bir deniz ürünüdür. Midyeler genellikle tuzlanmış, konserve edilmiş olarak hazırlanabileceği gibi ülkemizde çoğunlukla midye tava ve midye salata olarak ta sunulmaktadır. Midyelerin bu kadar yararlı yönleri olabildiği gibi zararlı olabilecek hatta hayati zehirlenmelere yol açabilecek durumlara da meydan verebilir. Midyeler genellikle taze tüketilmesi gereken besinlerdir. Uzun süre beklemiş midyeler tazeliğini yitirmiş bozulmuş olabilir. Midyeler taze olarak avlanmış olsalar bile Kirli kaplar içerisinde taşımış olmaları, kirli yüzeylere temasları, Sağlığa uygun olmayan kirli aletlerle ayıklanmış olmaları ve ayıklayan kişinin ellerinin temiz olmaması gibi sebeplerle mikrobiyolojik olarak kirlenmeleridir. Birde midyelerin yaşadıkları ortama göre virüslenmiş, ağır metal, biotoksinler içerebilirler. Bu konuda söyleyeceğimiz şu ki midyeler besin değeri yüksek olmasına rağmen taze tüketilmesi gereken bir besindir. Dondurulmuş sterilize edilmiş olarak ta kullanılabileceği gibi dondurulmuş olarak ta ihraç edilmektedir. midyeler taze olarak besin değeri yüksek bir besindir en güzeli taze ama temiz bir ortamdan alınmış midyelerdir. 

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:37:09

Dondurulmuş Midye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Midye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017