Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye poğaça, Sabah kahvaltıları ve misafirlerimiz için çok hoş ve şık poğaça çeşididir. Poğaça Hemen hemen herkesin evinde hazırda bulunması gereken bir atıştırmalıktır. Poğaça aynı şekilde bir öğün yiyeceğimizdir. Örneğin sabah erkenden işe gideceksiniz ve vaktiniz yok daha önceden hazırladığını ve derin dondurucuya koyduğunuz poğaçayı çıkartıp mikrodalgada ısıtıp bir bardak portakal suyu veya çay ile enfes bir kahvaltı yapmış olursunuz, midye poğaça da iyi bir alternatiftir üstelik oldukça şık bir görüntüsü vardır. Bildiğimiz poğaçaların aksine tel tel dağılan ve oklava ile açılan bir poğaçadır. Oldukça zahmetli ve zaman isteyen bu poğaçayı birkaç gün önceden hazırlayıp pişirip dondurabilirsiniz daha sonra ani bir misafir geldiğinde veya acıkıp yemek yapmaya vakit bulamadığınız bir anda ısıtıp ilk gün yaptığınız gibi yiyebilirsiniz. Sizlerde bu enfes midye poğaçası yapmak isterseniz doğru mutfağa malzemeleri temin etmeye geriye tarife uymak kalıyor.

Midye poğaça için gerekli malzemeler
  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 40 gram yaş maya,
  • 1 bir çay bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • Alabildiği kadar un,
  • Hamurun aralarını yağlamak için 150 gram tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ,
İç harcı için gerekli malzemeler
  • 200 gram beyaz peynir,
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 demet maydanoz,
Üzerine sürmek için
  • 2 kaşık yoğurt,
  • 1 kaşık pekmez,
  • 1 yumurta sarısı,
Midye Poğaça Nasıl Yapılır?

Hamuru yoğurmak için öncelikle 40 gram mayayı derin bir kâseye koyup üzerine bir kaşık şekeri koyuyoruz ve bir bardak sütü ısıtıp üzerine döküyoruz. Maya eriyip kabarınca sıvı yağ, bir yumurtanın tamamı diğerinin de akını, suyu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 12 eşit parçaya ayırıp tek tek servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız her bir parçanın arasına erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz. Bütün parçalar bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Üst üste açtığımız hamurları elimizle yaslayıp oklava ile az miktarda büyütüp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra 1 santim kalınlığında keserek eşit parçalar elde diyoruz. Her bir parçayı avuç içimize alıp içerisine beyaz peynir kaşar peyniri ve maydanozdan oluşan iç harcımızdan birer kaçık koyup kapatıyoruz ve yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Poğaçaların hepsini hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra ayırdığımız yumurta sarısına bir kaşık yoğurt ve bir kaşık pekmezi karıştırıp tel fırça yardımı ile poğaçalara sürüyoruz. Hazırladığımız midye poğaçaları önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız midye poğaçayı sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim kaşar donmadan daha sonra yiyecek iseniz mikro dalgada ısıtabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Midye Poğaça Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Nasıl Temizlenir?

İlginizi Çekebilir

Midye Caiz  mi?

Midye Caiz mi?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Emzirirken Midye Yenir  mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Güncel

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Midye Dolma Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Türleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Türleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Patatesli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Fiyatı Kaçtır?

Midye Fiyatı Kaçtır?