midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Cevizli Midye Tatlısı

Cevizli Midye Tatlısı, özellikle iftar davetlerinde ve bayramlarda sıklıkla hazırlanan cevizli midye tatlısını sizlerde canınız çektiği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Biraz el oyalayan ve zahmetli olması nedeni ile hazırlamaktan çekinenler içinde oldukça basit olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğiz. Sizlerde bu mükemmel lezzeti tatmak istiyorsanız denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz.  

Cevizli Midye Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Hamur Açmak İçin

  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım adet limon suyu

Cevizli Midye Tatlısı Hazırlanışı

Cevizli midye tatlısı hazırlamaya ilk olarak tatlımızın hamurunu yoğurarak başlayalım. Hamur yoğurma kabımıza öncelikle süt, sıvı yağ, yoğurt ilave edip karıştırdıktan sonra karışımın üzerine yumurta, üzüm sirkesi, kabartma tozu ekleyip karışımın üzerine elenmiş unu azar azar ilave ederek tatlı hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğrulmakta olan hamur ele yapışmayacak ve kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar un ilave ederek hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada tatlımızın şerbeti için uygun bir tencereye toz şeker ve su ilavesiyle ocağa alarak önce harlı ateşte şerbet kaynadıktan sonra ise orta ateşte 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım. Ardından kıvam alan şerbetin üzerine yarım limon suyu ekleyerek 3-5 dakika kadar daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak ılıması için beklemeye bırakalım

Ardından dinlenen hamuru un serpiştirilmiş tezgahımızın üzerine alarak uzun şerit şeklinde yuvarladıktan sonra elde edilen şerit hamurdan eşit miktarlarda 29 parçaya keselim.

Cevizli Midye Tatlısı

Ardından yarım su bardağı un ve yarım su bardağı buğday nişastasını uygun bir kabın içine alarak iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından her bir hamur parçasını yemek tabağı büyüklüğünde un ve nişasta karışımı yardımıyla açtıktan sonra yine nişastalı karışımdan serpiştirerek diğer açtığımız hamuru yerleştirelim. Tüm hamurlar yani 29 parçayı da aynı şeklide açarak üst üste koyalım. Ardından üst üste yerleştirilmiş hamur tekrar un serpiştirilmiş tezgahımızın üzerine alarak bir oklava veya merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açarak iyice büyütelim.

Daha sonra açılan hamuru sıkı olarak rulo şeklinde sarardıktan sonra 1 parmak eninde dilimlere ayıralım. Ardından dilimlediğimiz hamurları elimizle bastırarak büyütüp ortasına toz şekerle karıştırılmış ceviz içi yerleştirip yarım daire şeklinde kapatalım. Tüm kestiğimiz hamurları aynı şekilde kapattıktan sonra iyice yağlanmış fırın tepsimize yan yana dizelim. Küçük bir tavaya margarin veya tereyağını alarak tavayı ocağa koyarak yağın eriyerek hafifçe kızmasını sağladıktan sonra bir fırça yardımıyla hazırlanmış midyelerin üzerine boşluk kalmayacak şekilde iyice sürelim. Tatlıların sürülen yağı çekmesi için 10 dakika kadar tatlıları dinlendirdikten sonra fırınımızı 195 derecede önceden ısıtarak tatlı tepsisini fırına vererek tatlıların altı üstü kızarana kadar pişirerek fırından alalım. Cevizli midye tatlısının fırından alarak hafifçe ılımasını bekledikten sonra üzerine ılıtılmış şerbeti gezdirerek döküp tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:52:59

Cevizli Midye Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Cevizli Midye Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017