midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kıymalı Midye Böreği

Kıymalı Midye Börek: Börek çeşitleri arasında en çok kullanılan börek çeşididir. Midye şeklinde yapıldığı için biraz uğraş isteyen bir börektir. Görünüm ve lezzet bakımında oldukça muhteşemdir. Kadınlar arası gün, yemek davetleri, sunum meraklısı olan bayanların en çok tercihidir. Sadece kıymalısı yapılmaz. Patatesli ve etli gibi de çeşitleri vardır.

Kıymalı Midye Börek Malzemeler,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • Mısır nişastası
Üzeri için;
  • 100 gram tereyağ
  • 1 tane yumurta sarısı
İçi için;
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1-2 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Baharat
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Midye Börek Yapılışı,

Plastik bir kaba sıvı yağ, süt, yoğurt, tuz ve sirke konularak iyice karıştırılır. Bir süre karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve alabildiği kadar un konularak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Kıymalı Midye Böreği

. Yoğrulan hamurun üzeri kapatılarak 15 dakika dinlenmesi için bekletilir. Hamur dinlenirken bir yandan kıyma tavaya konularak suyu çekene kadar pişirilir. Kıyma pişerken soğan ve biber ince ince doğranır. Kıyma suyunu çektikten sonra sıvı yağ konulur ve ince ince doğranan soğan ve biber eklenip kavrulur. Kavrulmasına yakın baharat ve tuz da atıp bir 5-6 dakika daha kavurduktan sonra böreğin içi hazır hale gelir. Dinlenen hamurda 15 tane yumak alınır. Yumakları tabak büyüklüğünde üst üste açılır. Alınan 15 tane yumak bu şekilde açılır. En üste ki hamur açıldığı zaman rahat kapatılabilmesi için nişasta atılmaz. Hazırlan harç konur ve kapatılır. Hepsi bu şekilde yapılır ve önceden yağlanan fırın tepsisine düzülür. Üzerine eritilmiş tereyağ ve yumurta sarısı sürülür. Daha sonra 180 derece de ısıtılan fırına konulur ve 15-20 dakika pişirilmesi için beklenir. Yani hamurun üzeri altın sarısı olana kadar pişirilmeye devam edilir. Pişen börekler istenilen yemeklerle veya tek başına servis edilir. Afiyet Olsun.

Not: Midye Hanefi Mezhebince Haramdır

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:56:59

Kıymalı Midye Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıymalı Midye Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017