Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kokoreç Midye

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya keçinin ince bağırsağından ve bumbar bölümünden hazırlanan, uzunca bir demir şişe sarılarak kor ateşte ızgara gibi kızartılan farklı bir yemek kültürüdür. Kokoreç midye herkes tarafından oldukça çok sevilmekle beraber aynı zamanda çoğu ülkelerin sokaklarında bulunmaktadır. Kokoreç tam olarak yapılım aşamasında kullanılan bağırsaklarla birlikte büyükbaş ve aynı zamanda küçükbaş hayvanlara ait olduğundan dolayı oldukça lezzet açısından süt kuzusu olarak bilinen ve elde edilen bağırsağın kullanımı her zaman için tercihler arasında yer alır.

Kokoreç nasıl yapılır?


Öncelikle ilk olarak bağırsaklar içten ve dıştan oldukça dikkatli bir şekilde temizlenir. Daha sonra iç kısmı farklı olarak bumbardan, dış kısmı ise ince bağırsaktan yapılarak işleme devam edilir. Uzunca boyuttaki bir şişe bumbarlar düzenli bir şekilde geçirilerek işleme devam edilir. Daha sonrasında ise ince bağırsaklar güzelce şişin kendi etrafına defalarca gelecek şekilde dolanır. Bazı bölümlerine ince yağ katmanları yerleştirilir. Şişler genel olarak kokoreç için oldukça özel hazırlanmış mangallarda yatay bir düzeyde asılı olacak şekilde ve döndürülerek pişirilir. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra kesit kesit bölünerek, bol baharatlanarak harmanlanır. Daha sonra ise doğranır. Genel olarak en çok tercihler arasında yer alan baharatlar kimyon, kekik ve acı olan kırmızı pul biberdir.

Kokoreç midye, oldukça yapımı kolay olan yiyecekler arasında yer aldığından dolayı çevrede çok sık görmek mümkündür. Midye, birbirine eklemlenmiş olarak iki parçalı şekilde kabukları olan yumuşakçalar arasında yer alır. Bivalvia denilen omurgasızların genellikle çoğu midye olarak, bir diğer kısmı da istiridye olarak sınıflandırılır. Tarak yani bir diğer adıyla deniz tarağı adıyla bilinmekte olan türler de bazen midye olarak görülmektedir. Genellikle çoğu Bivalvia sınıfından omurgasızlar ile deniz salyangozu olarak tanımlanan karından bacaklılar, deniz kabuğu ortak adı altında toplanmışlardır. Denizlerin özellikle kıyıya olabildiğince yakın kesimlerinde kayalara tutunmuş binlerce midye görmek mümkündür. Siyaha yakın koyu renge sahiptirler. İçerisinde bulundurdukları sedef sayesinde zararlı maddelerden korunmak için birer inci tanesi oluşturabilirler.

Midye nasıl yapılır?


İlk olarak midyelerin dış kısımları iyice yıkanır. Daha sonra dikkatli bir şekilde bıçak yardımıyla ikiye bölünerek iç kısmı da yıkanır. İç harcı için pirinç, baharatlar ve sıvı yağ güzel bir şekilde iyice harmanlanır. Midyelerin içerisine hazırlanan harç koyulur. Daha sonra geniş bir tencere içerisine güzel bir şekilde dizilerek işleme devam edilir. Hemen ardından üzerine isteğe bağlı olarak soslu su hazırlayıp dökülür. Üzerine bir sert tabak veya ağırlık konarak yaklaşık olarak bir saat kadar önce yüksek daha sonra ise altı kısılarak pişirilir.

Kokoreç midye her ikisi de yapılması ve tadına bakılması gereken yemekler arasında yer alır. Şimdiden afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 01:20:58
Kokoreç Midye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kokoreç Midye Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kokoreç Midye"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi bir inanca sahiptir. Midye incelendiğinde regl olması gibi bir durumun söz konusu bile olmad...
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin dikkat etmesi gereken şey hem bebeğini beslemek hem de bebekte alerji oluşturmaması için tükettiği g...
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan mid...
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin en ayırt edici özelliği iki adet olan kabuklarıdır. Çenet adı verilen bu kabuklar midyeye korunma ...
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabilen bir besindir. Midye bakterilere ev sahipliği yapan deniz ürünlerinden bir tanesidir. Midye ...
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve çokça tercih edilen bir deniz ürünüdür. Midye işi ile uğraşan bir esnafın aylık geliri diğer es...
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine bulaşabilen bakteriler ve dinoflagellalar midyenin içinde farklı kimyasallar ürettiğinden, ins...
Midye Türleri
Midye Türleri
Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bulunan midyelerin denizlerde, tatlı sularda ve dere kenarlarında yaşayan birçok çeşidi vardır. ...
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyenin güzel ve lezzetli olması için pişirmeden önce denizin pisliğinden, yosundan, kumlardan arın...
Midye Böceği
Midye Böceği
Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye olarak adlandırılır. Sindirimi yapmazlar. Uzmanlar tarafından omurgasız denildiğine göre midye böcek...
Tatlı Su Midyesi
Tatlı Su Midyesi
Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde beslenen canlılardır. Çoğunlukla tatlı su midyesi akvaryumda beslenmek için toplanır. Anca ak...
Midye Temizleme
Midye Temizleme
Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri içerisinde istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midyedir. Midyeler denizlerin kayalık ...

 

Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Midye Fiyatı
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Türleri
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Böceği
Tatlı Su Midyesi
Midye Temizleme
Kum Midyesi
Midye Sote
Midye Pişirme
Midye Çeşitleri
İç Midye
Midye Dolma Zararları
Midye İçi
Midye Sosu
Midye Kabuğu
1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?
Çiğ Midye
Midye
Midye Besin Değeri
Midye Protein
Cahide Jibek Midye Tatlısı
Midye Tatlısı
El Açması Midye Börek
Midye Şiş
Popüler İçerik
Kum Midyesi
Kum Midyesi
Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde yaşarlar ve...
Midye Sote
Midye Sote
Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın...
Midye Pişirme
Midye Pişirme
Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yeter...
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşi...
İç Midye
İç Midye
İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk a...
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024