Tavuk Midye Tavuk midye, hem hafif hem de oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğsü genellikle kuru olduğu için pek tercih edilmez; ancak, bu tarifi uygulayarak tavuk göğsüne farklı lezzetler katarak daha lezzetli bir hale getirebilir ve enfes bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Tavuk Midye İçin Gerekli Malzemeler
Sosu İçin
Tavuk Midye Nasıl Yapılır? İlk olarak, tavuk göğsünü temizleyin ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Doğradığınız tavuk göğüslerini derin bir kaba alın ve üzerine 2 su bardağı su ile karbonatı ilave ederek karıştırın. Bu karışımı en az yarım saat buzdolabında bekletin. Beklerken, tavuk midyenin sosunu hazırlayın. Bir tepsi içine kimyon, kırmızı toz biber, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu baharat karışımına maden suyunu ilave ederek topaklanma olmayıncaya kadar çırpın. Tavuk midyeleri tane tane şişlere dizin ve bu işlemi tüm tavuk midyeler bitene kadar tekrarlayın. Daha sonra hazırladığınız tavuk midyeleri, geniş bir kap içinde bulunan baharat karışımına batırın ve oradan da unla bulayın. Ocağın üzerine büyük bir tava koyun ve tava içine sıvı yağı ilave ederek yağın kısık ateşte kızmasını bekleyin. Kızan yağın içine tavuk midyeleri koyarak arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
|