Tavuk Midye Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Tavuk Midye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Midye

Tavuk midye, hem hafif hem de oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğsü genellikle kuru olduğu için pek tercih edilmez; ancak, bu tarifi uygulayarak tavuk göğsüne farklı lezzetler katarak daha lezzetli bir hale getirebilir ve enfes bir tat ortaya çıkarabilirsiniz.

Tavuk Midye İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin

  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 şişe maden suyu

Tavuk Midye Nasıl Yapılır?

İlk olarak, tavuk göğsünü temizleyin ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Doğradığınız tavuk göğüslerini derin bir kaba alın ve üzerine 2 su bardağı su ile karbonatı ilave ederek karıştırın. Bu karışımı en az yarım saat buzdolabında bekletin. Beklerken, tavuk midyenin sosunu hazırlayın. Bir tepsi içine kimyon, kırmızı toz biber, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu baharat karışımına maden suyunu ilave ederek topaklanma olmayıncaya kadar çırpın.

Tavuk midyeleri tane tane şişlere dizin ve bu işlemi tüm tavuk midyeler bitene kadar tekrarlayın. Daha sonra hazırladığınız tavuk midyeleri, geniş bir kap içinde bulunan baharat karışımına batırın ve oradan da unla bulayın. Ocağın üzerine büyük bir tava koyun ve tava içine sıvı yağı ilave ederek yağın kısık ateşte kızmasını bekleyin. Kızan yağın içine tavuk midyeleri koyarak arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Marinasyon Süresi: Tavuk göğüslerini baharat ve karbonat karışımında ne kadar uzun süre bekletirseniz, o kadar yumuşak ve lezzetli olacaktır.
  • Alternatif Baharatlar: Damak zevkinize göre baharatları değiştirebilir veya ekleyebilirsiniz. Örneğin, acı sevenler için ekstra pul biber eklenebilir.
  • Servis Önerisi: Tavuk midyeleri, yoğurtlu sos veya taze yeşilliklerle servis ederek daha zengin bir sunum yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Midyenin Yararları Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Midyenin Yararları Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Oktay Usta Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

Güncel

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Midye Caiz mi?

Midye Caiz mi?

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Dondurulmuş Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dondurulmuş Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Zararları Nelerdir?

Midye Dolma Zararları Nelerdir?

Mayalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Emzirirken Midye Yenir mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri