midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Midye Baklava

Midye baklava, Baklava sadece bayramlarda değil, yılın her günü severek yediğimiz bir özel lezzetir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Herkes tarafından çok seviliyor. Hem yapılışı kolay oluyor hem de lezzeti ile en gözde tatlılarımızın başında geliyor. Midye baklava yerken aldığımız damak tadını en üst seviyeye çıkartıyor. Bu midye baklavayı kesip uğraşmadan kolayca servis yapabilirsiniz. Şekli, görüntüsü ve lezzeti ile insanların önce gözüne sonra midesini hitap ediyor. Midye baklavayı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çok güzel bir tatlı oluyor yapmanızı tavsiye ederim.

Önce baklava diliminizi alıp ters çevireceksiniz. Çatal bıçakla uğraştığınız baklavanın hem şekli bozulur hemde şurubu tabağa çıkarak tadında kayıp oluşturur. Hiçbir şekilde elle yemenin tadını alamazsınız. Önce midye baklavayı elinize alıp ters çevireceksiniz. Bu şekilde hem baklavanın üst kabuğun damağınıza yapışmasına engel olacak hemde dilimin alt kısmında yoğunlaşan baklava şurubu, üst kısmına geçecek ve midye baklavanın altıyla üstü arasında tat dengesi sağlanacaktır. Baklava dilimini tek hamleyle dilinizin üzerine yerleştirip üst damaktaki güçlü tat duygularını harekete geçirmelisiniz. Midye baklava dilimini ters çevirip yemenin asıl nedeni budur. Çünkü baklavanın özü ve tadı alt taraftadır. 

Midye baklavanın malzemeleri:
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tane yumurta,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • 1 çay bardağı buğday nişastası,
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık olarak 4-5 su bardağına yakın kullanın)
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Bir çimdik kadar tuz.
    Midye Baklava

Arasına serpmek için; buğday nişastası,
Üzeri için; Eritilmiş tereyağı 

Şerbetini hazırlamak için: 
  • 3 su bardağı şeker,
  • 2,5 su bardağı su ,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Midye baklavasının yapılışı:

İlk önce sütü, yoğurdu, yağı, sirkeyi ve yumurtayı bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Sonra unu, nişastayı ve kabartma tozunu da ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru 12 eşit parçaya bölüp beze yapalım ve yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirelim. Sonra dinlenen hamur bezelerine nişasta serpelim ve tek tek tabak büyüklüğünde açalım. Aralarına nişasta serpelim ve üst üste koyalım. En üstüne nişasta serpmeyelim. Sonra merdane ile büyütebildiğimiz kadar büyütelim  ve açtığımız hamuru sıkıca rulo yapalım. Yaptığımız ruloyu birer parmak eninde dilimlere keselim ve kestiğimiz her bir parçayı merdane ile avuç içi büyüklüğünde açalım. Ortasına bir parça ceviz veya ezilmiş fındık koyup bastırmadan kapatalım. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayalım. Tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartalım. Şerbeti için malzemeleri karıştırıp kaynatın. Şerbeti ılık hale gelince soğuyan tatlının üzerine dökelim. Yaklaşık 4-5 saat sonra tatlımız servise hazırdır.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:43:58

Midye Baklava Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Midye Baklava"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017