Midye Pilavı Midye, Mytilidae familyasına ait bir deniz canlısıdır. Çoğunlukla denizlerde, nadiren tatlı sularda koloni halinde yaşarlar. Vücutları kireçli maddeden yapılmış iki eşit kabukla örtülüdür. Çoğu zemin hayvanıdır ve solungaç solunumu yaparlar. Boyları 4 mm ile 60 cm arasında değişir ve üreme şekilleri yumurta iledir. Deniz midyelerinin ömrü denizde 12-14 yıl iken, dere midyeleri 20-30 yıl yaşayabilir. Bilinen yaklaşık 11,000 türü vardır. Midyeler, kabukları sayesinde kolayca tanınır ve çoğunlukla denizlerde rıhtım direklerine, kayalara ve gemi diplerine yapışık olarak yaşarlar. Bu yumuşakçalar, yassı solungaçlılar takımındandır ve kabukları iki parçadan oluşur, bu iki kabuk birbirinin tamamen aynısıdır. Midye Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Midyeler İçin Gerekli Malzemeler
Midye Pilavı Nasıl Yapılır? Tencereyi ocağa alıp zeytinyağını tencereye dökün. Çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kızartın. Üzerine ince kıydığınız soğanları ekleyin ve soğanları da pembeleştirin. Suda beklettiğiniz kuş üzümlerini süzerek ekleyin ve 1-2 dakika karıştırarak kuş üzümleriyle beraber kızartmaya devam edin. Yıkadığınız pirinçleri (suda bekletmeden) 5 dakika kadar kavurun. Kavurduktan sonra baharatları ekleyin ve 4 bardak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Pilavı yarım saat demlenmeye bırakın. Bu arada midyeleri haşlayın. Haşlama suyuna 2 kg kabuklu midyeyi atın ve haşlanırken açılan midyeleri alın. Pilav ile midyeleri yanında servis yapabilir veya pilavı midye içiyle doldurarak servis edebilirsiniz. Not: Midye, Hanefi mezhebine göre haram kabul edilmektedir. |