midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Midye Pilavı

Midye Pilavı, Midye, Familyası midyegiller (mytilidae). Yaşadığı yerler çoğu denizlerde, az tatlı sularda koloni halinde yaşarlar. Özellikle vücudu kireçli maddeden yapılmış iki eşit kabukla örtülüdür. Çoğu zemin hayvanıdır, solungaç solunumu yaparlar, boyları 4 mm le 60 cm arasındadır, üreme şekilleri yumurta ile dir. Deniz midyelerinin ömrü denizde 12 -14 yıl olduğu dere midyeleri ise 20 - 30 yıl yaşadıkları belirtilmekte. Bilinen yaşayan türü 11,000 çeşit olduğu söylenmekte. Midyeler kabukları sayesinde kolayca tanınan, çoğu denizlerde rıhtım direklerine, kayalara, gemi diplerine yapışık olarak yaşarlar. Bu yumuşakçalar,  yassı solungaçlılar takımındadırlar. Kabuğu iki parçadan ibarettir, bu iki kabuk birbirinin tamamen aynısıdır. 
Yenen midye türlerinden  pilavı da yapılır. 

Midye Pilavı İçin Gerekli Malzemeler,
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı çam (dolmalık) fıstığı
  • 1 çorba kaşığı  kuş üzümü (dolmalık)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 su bardağı pirinç 
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 su bardağı su 
  • 1 su bardağ
    Midye Pilavı

    ı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza göre tuz
Midyeler için malzemeler,
  • 2 kg kabuklu midye 
  • 1 litre su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Midye Pilavı Tarifi,

Tenceremizi ocağa alıp zeytin yağını tencereye dökelim, çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kızartalım, üzerine ince kıydığımız soğanları ekleyelim, soğanları da pembeleşti relim, suda beklettiğimiz kuş üzümlerini süzerek ekleyelim, 1 - 2 dakika karıştırarak kuş üzümleriyle beraber kızartmaya devam edelim. Yıkadığımız pirinçleri (suda bekletmiyoruz) 5 dakika kadar kavuruyoruz. Kavurduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz  ve 4 bardak suyu ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz kısık ateşte 10- 15 dakika pişirip yarım saat pilavı demlenmeye bırakıyoruz. 
Bu arada midyeleri haşlıyoruz. Haşlama suyumuza 2 kg kabuklu midyem izi atıyoruz haşlanırken açılan midyeleri alıyoruz,  pilav yanında servis yapıyoruz, pilavımızla midye içini de doldurabiliriz 

Midye Hanefi mezhebince haramdır.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:52:47

Midye Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Midye Pilavı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017