Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Midye Pişirme

Midye Pişirme

Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yetersiz gelecektir. Bu yüzden midyenin içerisindeki gıdaya ek olarak pirinç ve bulgur koyularak pişirilmektedir. Özellikle kıyıya yakın alanlarda yaşaya insanlar bu besini oldukça sevmektedir. Bunları tanıtmak gerekirse; Midyeler deniz içerisinden koloniler halinde kıyılara doğru ulaşırlar. Çeşitli türlerdeki midyeler, denizlerdeki kayalara, rıhtım direklerine, gemi diplerine yapışık olarak yaşayabilirler. İki sert kabuğun koruması altında yaşar ve manto adında bir zarla örtülüdür. Midye kaslarının açılıp kapanması bu kabuklar vesilesi ile sağlanır. Canlı olan midye kapakları kapalı şekildedir. Denizdeki küçük besinler ile solungaç kirpiklerinin su akımı sayesinde beslenirler. Midyelerin başları olmadıkları için 'Balta ayaklılar' adı altında da tanınırlar. Balta ayaklarıyla sıçrayabilen türleri de mevcuttur. Midyelerin bazılarında göz bulunur. Gözler manto yanlarında bulunur. Yumurta ile çoğalırlar. Döllenme suda gerçekleşir. Karasal iklimlerde yaşayan birçok kişi midyeyi tanımamakta ve nasıl bir tada sahip olduğunu bilmemektedir. Bu yüzden midye pişirme metotları pek bilinmemekte olup sadece bilen kişiler tarafından denizden gelen bu muhteşem lezzetler, çakılların arasına tutunup insanlar tarafından toplanılarak gerekli aşamalardan sonra pişirilmektedir.

Midye pişirme yöntemleri nelerdir?


Midye pişirme, genellikle haşlama yöntemiyle elde edilmektedir. Saçakları temizlenen midyeler yıkanarak kabuğu bıçak yardımıyla ortadan ikiye açılarak içerisine bulgur, pirinç ve baharatlardan oluşan karışım konularak su içerisinde haşlama usulüyle pişirilir. İsteğe göre midye içindeki baharat türleri çeşitlendirilebilir. Bu deniz ürününe limon çok yakışmaktadır. Üzerine limon sıkılarak tüketilmesi yaygındır. Bunun yanı sıra midye kabuklarından ayrılıp içerisindeki besin maddesi yağda kızartma ile de pişirilebilir. Ayrıca midye temizlenip yıkandıktan sonra kabuklarıyla birlikte mangalda odun közü üzerinde oldukça lezzetli bir şekilde pişirilebilmektedir.

Denizlerin vazgeçilmezi midye toplanırken içerisi açıldığında inci ile karşılaşma olasılığınız yüksektir. Çünkü, süs eşyalarının özünde kullanılmakta olan inciler midyelerin içerisinden elde edilmektedir. Kumsalların gözdesi midyeler açık alanda pişirilirse keyifle yenilmesine ortam hazırlanır. Ayrıca hafif su içerisinde haşlanarak midye içi çıkarılıp yemekler içerisinde ek besin olarak da pişirilebilir.

Son Güncelleme : 21.01.2024 20:38:45
Midye Pişirme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Midye Pişirme Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Midye Pişirme"
Merhaba midye dışarıda çok pahallı ve ben midye dolmayı kendim yapmak istiyorum. Midyeleri topladım ve hepsi pişirmeye uygun gübreler. Doldurma işlemini de yaptık ama tam olarak nasıl ve ne kadar pişireceğimiz konusunda herhangi bir bilgiye sahip değilim. Midyeyi tam olarak nasıl pişirmeliyim?
Şengil . 26.10.2018 12:26:25
CEVAP YAZ
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi bir inanca sahiptir. Midye incelendiğinde regl olması gibi bir durumun söz konusu bile olmad...
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin dikkat etmesi gereken şey hem bebeğini beslemek hem de bebekte alerji oluşturmaması için tükettiği g...
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan mid...
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin en ayırt edici özelliği iki adet olan kabuklarıdır. Çenet adı verilen bu kabuklar midyeye korunma ...
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabilen bir besindir. Midye bakterilere ev sahipliği yapan deniz ürünlerinden bir tanesidir. Midye ...
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve çokça tercih edilen bir deniz ürünüdür. Midye işi ile uğraşan bir esnafın aylık geliri diğer es...
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine bulaşabilen bakteriler ve dinoflagellalar midyenin içinde farklı kimyasallar ürettiğinden, ins...
Midye Türleri
Midye Türleri
Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bulunan midyelerin denizlerde, tatlı sularda ve dere kenarlarında yaşayan birçok çeşidi vardır. ...
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyenin güzel ve lezzetli olması için pişirmeden önce denizin pisliğinden, yosundan, kumlardan arın...
Midye Böceği
Midye Böceği
Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye olarak adlandırılır. Sindirimi yapmazlar. Uzmanlar tarafından omurgasız denildiğine göre midye böcek...
Tatlı Su Midyesi
Tatlı Su Midyesi
Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde beslenen canlılardır. Çoğunlukla tatlı su midyesi akvaryumda beslenmek için toplanır. Anca ak...
Midye Temizleme
Midye Temizleme
Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri içerisinde istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midyedir. Midyeler denizlerin kayalık ...

 

Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Midye Fiyatı
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Türleri
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Böceği
Tatlı Su Midyesi
Midye Temizleme
Kum Midyesi
Midye Sote
Midye Pişirme
Midye Çeşitleri
İç Midye
Midye Dolma Zararları
Midye İçi
Midye Sosu
Midye Kabuğu
1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?
Çiğ Midye
Midye
Midye Besin Değeri
Midye Protein
Cahide Jibek Midye Tatlısı
Midye Tatlısı
El Açması Midye Börek
Midye Şiş
Popüler İçerik
Kum Midyesi
Kum Midyesi
Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde yaşarlar ve...
Midye Sote
Midye Sote
Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın...
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşi...
İç Midye
İç Midye
İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk a...
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından...
Midye İçi
Midye İçi
Midye içi;  Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin özelli...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024