Mayalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Mayalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Midye Böreği Tarifi

Mayalı midye böreği, yapımı biraz zahmetli olsa da sunumu ve lezzeti sebebiyle son zamanlarda oldukça popüler bir börektir. Elde hamur açmayı sevenler için bu tarif oldukça keyifli olacaktır. Mayalanarak elde edilen hamurdan yapılan böreklerin iç harcı tercihe göre patatesli ya da kıymalı da olabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Tereyağı veya margarin (üzeri için)
  • Beyaz peynir (iç harcı için)

Mayalı Midye Böreği Nasıl Yapılır?

1. Hamur yapılacak kabın içerisine un konur ve ortası havuz gibi açılır. 2 yumurtanın 1 adet sarısı böreğin üstü için ayrılır. Kalan yumurtalar unun içerisine konur.

2. Yoğurt, sıvı yağ, tuz, şeker, maya ve kabartma tozu da ilave edilerek hamur yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir.

3. Hamurdan 12 adet beze yapılır. Mayalanması için üzeri temiz bir bezle örtülerek bekletilir.

4. Mayalanan bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Bir miktar tereyağı veya margarin eritilir ve her bezenin üzerine bir fırça yardımıyla sürülür.

5. Yağlanmış olan 6 beze üst üste konur ve yarım saat dinlendirilir. Dinlenen 6'şarlı katlardan oluşan hamurlar bir merdane yardımıyla 6 mm kalınlığında açılır.

6. Açılan hamur rulo yapılır ve 2 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen hamur dilimleri merdaneyle fazla bastırılmadan ufakça açılır.

7. İç harcı için bir kabın içerisine tercih edilen bir peynir ufalanır. Açılan küçük hamurun içerisine bir miktar peynir konur ve katlanır. Diğer 6 katlı hamur da aynı işlemden geçirilir.

8. 2 parmak kalınlığındaki tüm kesilen hamurlar açılıp içerisine peynir konur. Fırın tepsisine dizilir. Midye şeklini alan hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür.

9. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Ekstra Bilgiler

Mayalı midye böreği, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya davet sofralarında sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir alternatiftir. İç harcında değişiklik yaparak farklı lezzetler elde edebilirsiniz; örneğin, ıspanaklı, patatesli veya kıymalı iç harç kullanabilirsiniz. Hamur işlerinde kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olması böreğinizin lezzetini artıracaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Dondurulmuş Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Güncel

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Dolma Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Midye Dolma Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Midye Türleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Türleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

100 Gram Midye Besin Değeri

100 Gram Midye Besin Değeri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?