Yufkadan Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Yufkadan Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Midye Böreği, yediden yetmişe herkesin beğeniyle tüketeceği enfes bir börek çeşididir. Midye böreğinin ismi, hazırlanırken verilen midye şeklinden gelmektedir. Bu leziz börek, Osmanlı'dan bugüne kadar Türk mutfaklarında hazırlanarak, ister sofralarda, çay saatlerinde, sabah kahvaltılarında, özel günlerinizde, ya da canınız ne zaman çıtır çıtır bir börek çektiğinde kolayca hazırlanabilir. Bu mükemmel ve damaklarda tat bırakan lezzeti ile siz de bu böreğin tutkunu olacaksınız.

Yufkadan Midye Böreği İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 adet hazır yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı su
Yufkadan Midye Böreği İç Harcı İçin
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yufkadan Midye Böreği Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar susam veya çörek otu
Yufkadan Midye Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkadan midye böreği hazırlığına, ilk olarak 3 adet hazır yufkalarımızı hazırlayarak başlayalım. Ardından temiz ve kurulanmış mutfak tezgahımızın üzerine yufkaları yayarak önce tam ortasından, sonra karşı taraftan keserek eşit olarak dört parçaya bölelim. Kesilen yufkanın bir adetini alarak geniş kısmı kendimize bakacak şekilde serdikten sonra, küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alarak ocakta eritelim. Eriyen yağı bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine bolca sürdükten sonra, yufkanın geniş kısmının tam ortasından tutarak büzdürerek saralım ve kelebek şekline getirelim. Yufkanın her iki uç tarafını elimizle çevirerek birleştirelim.

İç harcı hazırlamak için 1 kase ufalanmış beyaz peynirin üzerine, yarım demet bol suda yıkanarak ince ince kıyılmış maydanozu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ekleyip iyice karıştıralım. Hazırladığımız kelebek şeklindeki yufkanın içine yeteri kadar iç harç koyarak, tıpkı sigara böreği şeklinde saralım. Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra, yağlanmış fırın tepsimize yan yana sıralayalım. Üzerine 1 adet yumurta sarısını iyice çırpıp sürerek, susam veya çörek otu serpiştirelim. Önceden 185 derecede ısıttığımız fırına börekleri sürerek, altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Emzirirken Midye Yenir  mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Dolma Midye Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Güncel

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?