midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Yufkadan Midye Böreği

Yufkadan Midye Böreği, yediden yetmişe herkesin beğeniyle tüketeceği enfes bir börek çeşididir. Midye böreğinin ismi hazırlanırken verilen midye şeklinden gelmektedir ve ismini midyeden almaktadır. Yufkadan midye böreği hazırlamak için gereken malzemeler ise tereyağı yufka ve sudur. Yani yufkadan midye böreği bu nedenle ekonomik olmasının yanı sıra oldukça da pratik bir börektir. Bu leziz börek Osmanlıdan bu güne kadar Türk mutfaklarında hazırlanarak ister sofralarda, çay saatlerinde, sabah kahvaltılarında, özel günlerinizde veya canınız ne zaman çıtır çıtır bir börek çektiği zaman çarçabuk hazırlayarak bu mükemmel ve damaklarda tat bırakan lezzeti ile sizlerde bu böreğin tutkunu olacaksınız.

Yufkadan midye Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı su

Yufkadan Midye Böreği İç harcı İçin

  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yufkadan Midye Böreği Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar susam veya çörek otu

Yufkadan Midye Böreği Hazırlanışı

Yufkadan midye böreği hazırlığımıza ilk olarak 3 adet hazır yufkalarımızı hazırlayarak başlayalım. Ardından temiz ve kurulanmış mutfak tezgahımızın üzerine yayarak yufkaları önce tam ortasından kestikten sonra tekrar karşı taraftan keserek eşit olarak dört parçaya bölelim.

Yufkadan Midye Böreği

kesilen yufkanın bir adetini alarak yufkanın geniş kısmını kendimize bakacak şekilde serdikten sonra, küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alarak tavayı ocağa koyarak yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağı bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine bolca sürdükten sonra yufkanın geniş kısmının tam ortasından tutarak büzdürerek sararak kelebek şekline getirelim ve yufkanın her iki uç taraflarını elimizle çevirerek birleştirelim.

Yufkadan midye böreğimizin iç harcını hazırlamak için 1 kase ufalanmış beyaz peynirin üzerine yarım demet bol suda yıkanarak ince ince kıyılmış maydanozları, bir adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra kelebek şekli vererek hazırladığımız yufkanın içine yeteri kadar koyarak tıpkı sigara böreği şeklinde saralım. Kalan diğer yufkaları da ilk yufkada olduğu gibi hazırladıktan sonra yağlanmış fırın tepsimize yan yana sıralayalım. Ardından midye böreklerin üzerine 1 adet yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra sürerek üzerine susam veya çörek otu serpiştirelim. Ardından fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak börekleri fırına sürerek midye böreklerin altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartıp ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:36:01

Yufkadan Midye Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yufkadan Midye Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017