Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye tatlısı, midye baklavası olarak da bilinen şerbetli bir tatlıdır. Şekli midyeye benzediğinden dolayı bu adı alsa da görüntüsü baklava dilimi kadar meşhurdur. Hamuru ve yapılışı baklava tarifi gibi. Fakat midye tatlısını yapmak daha pratik ve kolay. 12-15 tane bezeden oluşan 1 yufkadan bir tepsi midye tatlı elde ediliyor. Midye tatlısı tarifleri arasında mayalı olan seçenekler de mevcut. Kolay bir yapım aşaması için hazırlanan hamurun yumuşak olmasına dikkat etmek, tatlının püf noktalarından biri. Yumuşak bir hamurla daha iyi açılan yufka kalın kalmayacak ve tatlı istenilen kıtırlığa ulaşacaktır. Dinlenmek için bekletilen bezeler daha sonra açılmak için tekrardan yuvarlanmamalıdır. Bu hamurun sıkışmasına sebep olur ve açılmayı zorlaştırır. Hamuru açma işlemi, tahta bir zemin üzerinde her zaman daha iyi sonuç vereceğini unutmamak lazımdır.

Midye tatlısı için gerekli malzemeler
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı limon suyu, tercihe göre aynı ölçüde sirke
  • 3 tutam tuz
  • 1 çay bardağı mısır nisaştası
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabatma tozu
  • Ceviz
  • Nişasta (Açmak için)
Üzeri için
  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaşık limon suyu
Midye tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının şerbeti kaynatılır. Bunun için bir tencerenin içerisine su şeker ve limon suyu konup karıştırılır. 10 dk. Kadar kaynatılır. Tatlının hamuru için hamur yoğrulacak bir kabın içerisine sıvıyağ, yoğurt, sirke yahut limon suyu, yumurta konur karıştırılır. Sıvı harcın üzerine nişasta, un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazır olan hamurdan 12 adet beze yapılır. Tatlının daha ince ve kıtır olmasını tercih ediyorsanız hamur 15 adet bezeye ayrılabilir. Hamur bezeler temiz bir bezin altında 15 dk. Dinlendirilir. Dinlenen bezelerin her biri bir servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır. Aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. Aynı baklava yufkası gibi üst üste konmuş olan hamur oklava ile büyütülür. Yufka açılabildiği kadar inceltilir. Açılan yufka rulo yapılarak sarılır. 1 parmak kalınlığında parçalara ayrılır. Ayrılan her bir parça fazla bastırılmadan bir avuç büyüklüğünde tekrar açılır. Açılan küçük hamurların içerisine ceviz konur. Fazla bastırılmadan midye görünümü verecek şekilde katlanır. Fırın tepsisine dizilir. Bir tavanın içerisinde tereyağı eritilip, üzerine sıvıyağ eklenir ve kızdırılır. Ocaktan alınan yağ, tatlının üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür. 200 derecelik fırında, midye tatlıların üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Pişen tatlı fırından alınıp ılımaya bırakılır. Daha sonra üzerine hazır olan şerbet dökülür. Eğer tatlıyı hazırlama işlemi uzayacaksa şerbet, tatlı fırındayken kaynatılır. Şerbeti dökülen tatlı 4-5 saat dinlenip, şerbetini iyice çektikten sonra servis edilebilir.

Midye Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Emzirirken Midye Yenir  mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Güncel

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

100 Gram Midye Besin Değeri

100 Gram Midye Besin Değeri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kabuklu Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabuklu Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çiğ Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çiğ Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?