Midye Tatlısı

Midye tatlısı, midye baklavası olarak da bilinen şerbetli bir tatlıdır. Şekli midyeye benzediğinden dolayı bu adı alsa da, görüntüsü baklava dilimi kadar meşhurdur. Hamuru ve yapılışı baklava tarifi gibi. Fakat midye tatlısını yapmak daha pratik ve kolay. 12-15 tane bezeden oluşan 1 yufkadan bir tepsi midye tatlı elde ediliyor.

Midye tatlısı tarifleri arasında mayalı olan seçenekler de mevcut. Kolay bir yapım aşaması için hazırlanan hamurun yumuşak olmasına dikkat etmek, tatlının püf noktalarından biri. Yumuşak bir hamurla daha iyi açılan yufka kalın kalmayacak ve tatlı istenilen kıtırlığa ulaşacaktır. Dinlenmek için bekletilen bezeler daha sonra açılmak için tekrardan yuvarlanmamalıdır. Bu hamurun sıkışmasına sebep olur ve açılmayı zorlaştırır. Hamuru açma işlemi, tahta bir zemin üzerinde her zaman daha iyi sonuç vereceğini unutmamak lazımdır.

Midye tatlısı için gerekli malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı limon suyu, tercihe göre aynı ölçüde sirke
  • 3 tutam tuz
  • 1 çay bardağı mısır nisaştası
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabatma tozu
  • Ceviz
  • Nişasta (açmak için)

Üzeri için:

  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için :

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaşık limon suyu

Midye tatlısının yapılışı:

Öncelikle tatlının şerbeti kaynatılır.

Bunun için bir tencerenin içerisine su şeker ve limon suyu konup karıştırılır. 10 dk. kadar kaynatılır. Tatlının hamuru için hamur yoğrulacak bir kabın içerisine sıvıyağ, yoğurt, sirke yahut limon suyu, yumurta konur karıştırılır. Sıvı harcın üzerine nişasta, un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazır olan hamurdan 12 adet beze yapılır. Tatlının daha ince ve kıtır olmasını tercih ediyorsanız hamur 15 adet bezeye ayrılabilir. Hamur bezeler temiz bir bezin altında 15 dk. dinlendirilir. Dinlenen bezelerin her biri bir servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır. Aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. Aynı baklava yufkası gibi üst üste konmuş olan hamur oklava ile büyütülür. Yufka açılabildiği kadar inceltilir. Açılan yufka rulo yapılarak sarılır. 1 parmak kalınlığında parçalara ayrılır. Ayrılan her bir parça fazla bastırılmadan bir avuç büyüklüğünde tekrar açılır. Açılan küçük hamurların içerisine ceviz konur. Fazla bastırılmadan midye görünümü verecek şekilde katlanır. Fırın tepsisine dizilir. Bir tavanın içerisinde tereyağı eritilip, üzerine sıvıyağ eklenir ve kızdırılır. Ocaktan alınan yağ, tatlının üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür. 200 derecelik fırında, midye tatlıların üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Pişen tatlı fırından alınıp ılımaya bırakılır. Daha sonra üzerine hazır olan şerbet dökülür. Eğer tatlıyı hazırlama işlemi uzayacaksa şerbet, tatlı fırındayken kaynatılır. Şerbeti dökülen tatlı 4-5 saat dinlenip, şerbetini iyice çektikten sonra servis edilebilir.

Midye Tatlısı Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Midye Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
El Açması Midye Börek
El Açması midye börek, Bizler Türk insanı olarak hamur işlerini çok seven bir toplumuz. Börek çeşitleri bizler için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle Ülkemizde iç Anadolu da fazlasıyla tüketilen hamur işlerinin arasındadır el açması börek. Elde aç...
Hazır Yufkadan Midye Börek
Hazır yufkadan midye börek: vakti olmayan ve çalışan bayanlar için çok ideal bir börek çeşididir. Birazda tem bel işidir. Elde hamur açmayı bilmeyen ve üşenen bayanlar için biçilmiş kaftan dır. Pratik oluşu bir yana çok lezzetli ve şık görünümlü bir ...
Midye Baklava
Midye baklava, Baklava sadece bayramlarda değil, yılın her günü severek yediğimiz bir özel lezzetir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Herkes tarafından çok seviliyor. Hem yapılışı kolay oluyor hem de lezzeti ile en gözde tatlıla...
Ispanaklı Midye Börek
Ispaklı midye börek, bir çoğumuzunseverek tükettiği ve evde kolaylıkla yapabileceğimiz bir börek çeşididir. Ispanak sevmeyen çocuklarımıza bu sayede ıspanak yedirebiliriz. Ispanaklı midye böreği önceden hazırlanıp derin dondurucularda saklayabileceği...
Tatlı Su Midyesi
Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde beslenen canlılardır. Çoğunlukla talı su midyesi akvaryumda beslenmek için toplanır. Anca akv...
Midye Türleri
Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bulunan midyelerin denizlerde, tatlı sularda ve dere kenarlarında yaşayan birçok çeşidi vardır. ...
Midye Sosu
Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Bir çok deniz ürünü vardır. Hepsini severek yediğimiz gibi çeşit çeşit de yemeklerini yaparız. Soslu, sade, ızgara ve daha sayamayacağımı...
Patatesli Midye Börek
Patatesli midye börek, Börek hem biz yetişkinlerin hemde çocukların çok severek tükettiği bir yiyecek. Her çeşidini hem yemeyi hemde yapmayı severiz. Elimizdeki her türlü malzemeyle farklı farklı börek çeşitleri yapabiliriz. Şimdi biz patatesli midye...
Midye Tava
Midye Tava, Midye bir deniz ürünüdür. Midye en çok Marmara ve Ege bölgesinde bulunur. Midye kabuklu ve kabuksuz olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Kabuklu midye ile midye tava ve midye dolma yapılır. Kabuksuz midye ile de çöp şiş veya midye kızart...
Midye Kaç Kalori
Midye Kaç Kalori, Midye protein, demir, potasyum, fosfor, çinko, folik asit açısında oldukça zengindir. Midye deniz ürünüdür. Kalori bakımında oldukça fazla değildir. Kolesterol hastaları çok fazla tüketmemelidir. Midyenin aşırı derecede çok tüketilm...
Dondurulmuş Midye
Dondurulmuş Midye, Gerek yüksek besinsel değeri gerekse mineral bakımından diğer deniz ürünleri gibi oldukça besleyici bir değere sahiptir. Üç yanı denizlerle çevrili ayrıca zengin iç sulara sahip ülkemizde su ürünleri tüketimi diğer et tavuk gibi ür...
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve çokça tercih edilen bir deniz ürünüdür. Midye işi ile uğraşan bir esnafın aylık geliri diğer e...
Peynirli Midye Börek
Peynirli midye börek, oldukça şık görünüşlü olan bu börek özel günlerinizde konuklarınıza ikram edebileceğiniz hem görsellik bakımından dikkat çeken hemde harika bir lezzeti olan çıtır çıtır bir börektir. Peynirli midye börek tarifiMalzemeler:Biz çay...
Yufkadan Midye Böreği
Yufkadan Midye Böreği, yediden yetmişe herkesin beğeniyle tüketeceği enfes bir börek çeşididir. Midye böreğinin ismi hazırlanırken verilen midye şeklinden gelmektedir ve ismini midyeden almaktadır. Yufkadan midye böreği hazırlamak için gereken malzem...

El Açması Midye Börek

El Açması midye börek, Bizler Türk insanı olarak hamur işlerini çok seven bir toplumuz. Börek çeşitleri bizler için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle Ülkemizde iç Anadolu da fazlasıyla tüketilen hamur işlerinin arasındadır el açması börek. Elde aç...

Hazır Yufkadan Midye Börek

Hazır yufkadan midye börek: vakti olmayan ve çalışan bayanlar için çok ideal bir börek çeşididir. Birazda tem bel işidir. Elde hamur açmayı bilmeyen ve üşenen bayanlar için biçilmiş kaftan dır. Pratik oluşu bir yana çok lezzetli ve şık görünümlü bir ...

Midye Haram Mı

Midye Haram Mı, Midye yemenin haram veya helal olduğuna ilişkin çeşitli mezheplerin farklı görüşleri mevcuttur. Midye tüketmek Hanefi mezhebine göre uygun değildir. Bu konuda cevaz verilmekle birlikte Hanefi mezhebince zaruri bir ...

Mayalı Midye Böreği Tarifi

Mayalı midye böreği, yapımı biraz zahmetli olsa da sunumu sebebiyle, son zamanlarda gayet yaygın olan bir börektir. Elde hamur açmayı seven hanımlara bu tarif elbette çok kolay gelecektir. Mayalanarak elde edilen hamurdan yapıla...

Midye Börek

Midye börek, görüntü itibarıyla mideyi anımsattığı için bu ismi almıştır. Midye börek yapımı ve şekli itibariyle kolay bir börek çeşidi olup; misafirler tarafından severek tüketilen yiyeceklerin ilk sıralarında yer alır. Bayan oturmalarında y...

Kıymalı Midye Böreği

Kıymalı Midye Börek: Börek çeşitleri arasında en çok kullanılan börek çeşididir. Midye şeklinde yapıldığı için biraz uğraş isteyen bir börektir. Görünüm ve lezzet bakımında oldukça muhteşemdir. Kadınlar arası gün, yemek davetleri, sunum merakl...

Midye Böreği

Midye Böreği, Hatay ilimize ait bir yiyecektir. Görsel açıdan çok güzel olduğu gibi lezzet açısından da damak zevkinize hitap edeceğinden eminim. Şimdi vereceğim midye böreği tarifi denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz bir öğün olacak.

Cahide Jibek Midye Tatlısı

Cahide Jibek midye tatlısı, tarifini özellikle bayramlarda, özel günlerinizde yapabilirsiniz. Hem görselliğiyle, hem de lezzetiyle baklavayı bile aratmayacak bir tatlıdır. Bu tatlıyı genellikle mayalı hamurdan yaparlar. Ancak Cahide Jibek bunu...

Midye Dolma

Midye Dolma: Midye bir deniz ürünüdür. Midye dolma en çok Marmara ve Ege bölgesinde tüketilir. Midyenin içi temizlenerek pirinç ile iç hazırlanıp doldurulur. Tadı çok bilindik olmadığı için pek tercih edilmez. Malzemel...

Açma Midye Börek

Açma midye böreği, .Börek Türk mutfağının vazgeçilmezidir. Özellikle Ülkemizde iç Anadolu da fazlasıyla tüketilen hamur işlerinin arasındadır el açması börek. Elde açılan bir çok börek çeşitti vardır. Bir çoğumuz beceremediğimiz bir çoğumuzda ...

Midye Kurabiye

Midye Kurabiye: Midye kurabiye görsel olarak zengin bir kurabiye çeşididir. Görseli zengin bu kurabiyenin yapımı da biraz zahmetlidir. Ancak tat ve görünüş bakımından zengin bu kurabiye sık tercih edilir. Midye Kurabiye İçi...

Midye Regl Olur Mu

Midye Regl Olur Mu; Bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi bir inanca sahiptir. Midye incelendiğinde regl olması gibi bir durumun söz konusu bil...

Midye Poğaça

Midye poğaça, Sabah kahvaltıları ve misafirlerimiz için çok hoş ve şık poğaça çeşididir. Poğaça Hemen hemen herkesin evinde hazırda bulunması gereken bir atıştırmalıktır. Poğaça aynı şekilde bir öğün yiyeceğimizdir. Örneğin sabah erkenden işe ...

Cevizli Midye Tatlısı

Cevizli Midye Tatlısı, özellikle iftar davetlerinde ve bayramlarda sıklıkla hazırlanan cevizli midye tatlısını sizlerde canınız çektiği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Biraz el oyalayan ve zahmetli olması nedeni ile hazırlamaktan...

Midye Pilavı

Midye Pilavı, Midye, Familyası midyegiller (mytilidae). Yaşadığı yerler çoğu denizlerde, az tatlı sularda koloni halinde yaşarlar. Özellikle vücudu kireçli maddeden yapılmış iki eşit kabukla örtülüdür. Çoğu zemin hayvanıdır, solungaç solunumu ...

Midye

Midye, Midye eğitim kitaplarında latince (Mytilidae) olarak adlandırılmaktadır. Midye familyası yaşam alanları itibariyle çoğu denizlerde, azı ise tatlı sularda koloni şeklinde yaşarlar. Midye’ nin vücudu kireçli maddeden yapılmış iki ...

Midye Caiz Mi

Midye Caiz Mi, Midye, deniz kıyısına en yakın kayalara yapışık olarak yaşamlarını sürdüren, birbirlerine yapışık iki parça kabukları olan ve omurgasızlar sınıfında bulunan deniz ürünüdür. Günümüzde dünya mufağında ve ülkemizde yoğ...

Midye Sote

Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın bir tüketimi olduğu söylenemez. Bizim ülkede tüketimi düşüktür. Son zamanlarda midye ye...

Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyenin güzel ve lezzetli olması için pişirmeden önce denizin pisliğinden, yosundan, kumlard...

Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapı...

Midye Şiş

Midye Şiş, Midye, birbirine eklemlenmiş olan, iki parça şeklinde kabukları bulunan yumuşakçalara verilen isimdir. Bir çoğuda omurgasız olup istiridye olarak billnmektedir. Tarak veya deniz tarağı ismiyle bilinen türler de genel olarak midye o...

Midye Tava Sosu

Midye tava sosu, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeleri bulunuyor. Avrupa ülkesinde çok yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın tüketimi olduğu söylenemez. Bizim ülkemizde tüketimi düşüktür. Son zamarlarda midy...

 

Cahide Jibek Midye Tatlısı
Midye Dolma
Açma Midye Börek
Midye Kurabiye
Midye Regl Olur Mu
Midye Poğaça
Cevizli Midye Tatlısı
Midye Pilavı
Midye
Midye Caiz Mi
Midye Sote
Midye Nasıl Temizlenir
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Şiş
Midye Tava Sosu
Midye Baklava
Ispanaklı Midye Börek
Tatlı Su Midyesi
Midye Türleri
Midye Sosu
El Açması Midye Börek
Patatesli Midye Börek
Hazır Yufkadan Midye Börek
Midye Tava
Midye Kaç Kalori
Dondurulmuş Midye
Midye Fiyatı
Peynirli Midye Börek
Yufkadan Midye Böreği
Kabuklu Midye
Popüler İçerik
Midye Caiz Mi
Midye Caiz Mi, Midye, deniz kıyısına en yakın kayalara yapışık olarak yaşamlarını sürdüren, birbirlerine yapışık iki parça kabukları olan ve omurgasız...
Midye Sote
Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın...
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. ...
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek ...
Midye Şiş
Midye Şiş, Midye, birbirine eklemlenmiş olan, iki parça şeklinde kabukları bulunan yumuşakçalara verilen isimdir. Bir çoğuda omurgasız olup istiridye...
Midye Tava Sosu
Midye tava sosu, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeleri bulunuyor. Avrupa ülkesinde çok yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok y...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Dondurulmuş Midye
Midye Fiyatı
Peynirli Midye Börek
Yufkadan Midye Böreği
Kabuklu Midye
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Midye Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Midye Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2018