midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Peynirli Midye Börek

Peynirli midye börek, oldukça şık görünüşlü olan bu börek özel günlerinizde konuklarınıza ikram edebileceğiniz hem görsellik bakımından dikkat çeken hemde harika bir lezzeti olan çıtır çıtır bir börektir.

Peynirli midye börek tarifi

Malzemeler:
  • Biz çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı sirke 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu 
Hamuru açmak için:
  • Mısır nişastası 
Üzerine sürmek için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç malzemeleri:
  • 200 gram beyaz peynir
  • Maydonoz
Yapılışı: Öncelikle  geniş bir kabın içerisine süt yoğurt sıvı yağ yumurta tuz ve sirkeyi karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve unu da azar azar ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Üzerini temiz bir örtü ile kapattığımız hamurumuz dinlenirken bir yandan maydanozları ince ince doğrayalım ve içerisine peynir katarak böreğinin iç malzemelerini hazırlayalım.
Peynirli Midye Börek

/div>

15 dakika dinlendirdiğimiz hamurumuzu mutfak tezgahında uzunlamasına yuvarlayarak silindir haline getirelim ve 15 eşit parçaya bölüp beze yapalım. Hazırladığımız bezeleri üzerine nişasta serperek tek tek tatlı tabağı büyüklüğü kadar açalım. Açtığımız bezelerin aralarına nişasta serperek üst üste dizelim. Açtığımız en son bezeyi rahat açabilmek için nişastasız koyduktan sonra 15 bezinin hepsini bir bütün olarak yufka büyüklüğüne gelene kadar açalım. Yufka büyüklüğündeki hamurumuzu içerisine bir şey koymadan rulo şeklinde sıkı sıkı sarıldım ve iki parmak kalınlığında keselim. Kestiğimiz ruloları yan çevirip merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açalım ve iç malzemelerini içine koyup poğaça şeklinde kenarlarına bastırarak kapatalım. Hazırladığımız börekleri yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine eritip ılıttığımız bir kaşık tereyağı ve yumurta sarısını bir kase içerisinde çırpılarak fırça yardımıyla üzerine sürelim ve önceden ısıttığımız 180° fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Biraz dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:36:10

Peynirli Midye Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Peynirli Midye Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017