Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksiniz ve sevdikleriniz ile paylaşmak isteyeceksiniz. Ramazanda da iftar sofranızda yer alabilecek midye tatlısını Oktay ustanın tarifinden yararlanarak yapabilirsiniz.
Oktay Usta Midye Tatlısını Yapmak İçin Gereken Malzemeler;
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
- Bir miktar tereyağı
- İrice kıyılmış ceviz içi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay bardağı yoğurt
- Midye tatlısını açmak için bir miktar nişasta
- 4 su bardağı un
Midye Tatlısı Şerbeti İçin;
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
Oktay Usta Midye Tatlısı Yapılışı
Derin bir kabın içine yarım paket kabartma tozunu koyun. Sonra bir tatlı kaşığı sirkeyi, bir çay bardağı sıvı yağı, bir çay bardağı yoğurt, bir tane de yumurta kırıp elinizle karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra da diğer eliniz ile azar azar un ilave edin. Bir yandan yoğururken bir yandan da hamur kıvamını alana kadar un eklemeye devam edin. Hamur yumuşak kıvamını aldıktan sonra yoğurma kabında hamuru yatsı bir top halinde toparlayıp, ağzını da kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
Tezgahın üzerine nişasta serpin. Hamuru tezgaha alın, uzun bir hamur haline getirin. Sonra bıçak ile hamurdan parçalar kesin. 14 parçaya böldüğünüz hamurları teker teker yuvarlayın. Bir kenara yaptığınız bezeleri sıralayın. Bezelerin üstüne temiz bir bez örtün ve 10 dakika daha dinlemeye bırakın. Nişasta serptiğiniz tezgahta, her bezeyi eliniz ile bastırıp oklava ile bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Gerektiğinde nişasta kullanın.
Açılan her hamurun arasına nişasta serpip üst üste dizin. Bu şekilde teki 6 diğeri 8 olarak iki grup elde edin. Ayarladığınız iki gruptan birini alın ve tek bir hamur gibi nişasta serperek oklava ile bir tepsi büyüklüğü kadar açın. Açtığınız hamura nişasta serpip, bir ucundan diğer ucuna kadar rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da alıp aynı bu şekilde tek bir hamur halinde, tepsi büyüklüğünde açın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu gevşek sarmamaya dikkat edin. Ardından ruloları bir bıçakla 3'er santim olacak genişlikte kesin.
Her kestiğiniz parçayı nişasta serptiğiniz tezgahta yuvarlak bir şekilde açın. Açtığınız hamurun her birinin içine ceviz içi koyun ve midye şeklinde kapatın. Bütün hamuru bu şekilde bitirip yağlı olan fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Şerbetini hazırlamak için; Bir tencerenin içine su ve şekeri koyun kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte bir kaç dakika kaynaması için bırakın. Hazır olan şerbeti ateşten alıp ılıması için bırakın. Bu arada pişmiş olan midye hamurlarını bir borcama çıkarın. Üzerine ılımış olan şerbeti gezdirerek bolca dökün. Bir süre şerbeti çekmesini bekleyin. Oktay usta midye tatlısı artık hazırdır. Afiyet olsun.