midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyenin güzel ve lezzetli olması için pişirmeden önce denizin pisliğinden, yosundan, kumlardan  arındırılmış olması gerekir ve sonraki aşama midye bıyıklarını güzelce kesin ve temizleyin. Bu temizleme işlemini pişirmeden hemen önce yapılmalı. Midye temizleme işlemlerini adım adım anlatmak gerkirse ilk önce gerekli olan malzemeleri sıralayalım.

Gerekli Araç ve Gereçler
  • Su dolu iki kap
  • Havlu
  • Kevgir

Adım Adım Midye Temizleme

Bozuk Olan Midyeleri Ayırıp Atın

Midyenin ağzı sıkı bir şekilde kapalı olmalıdır. Ağzı açık olanları da hafifçe vurarak kapatın. Burada önemli olan durum midyelerin hemen kapatılması gerekir, kapanmayanların ise atılması lazım. Kabuğu açık olan midyeleri ayıklayın ve bir kenara alın. Eve gelir gelmez paketi ya da poşeti açın ki nefes ve hava alabilsinler. Tüketmeden önce ölürlerse insan sağlığı için zararlı bir hale gelir ve zehirler. 

Midyeleri Suda Bekletin

Midyeleri temiz ve ılık su dolu bir kabın içine atın. Yirmi dakika kadar bu temiz ve ılık suyun içinde bekletilir.

Midye Nasıl Temizlenir

Bu sayede suyun altında nefes alabilecekler ve suyun içlerinden geçirebileceklerdir. Bu şekilde  midyenin içinde olan kum taneleri ve pislikleri dışarıya atarlar.

Midyenin Bıyıklarını Temizleyin

İki kabuğun arasında küçük kahverengi iplikler olabilir. Bunlara midyenin bıyığı denir. Bıyığı elinizle tutup aşağı doğru çekerek kopartın ve atın. Tamamen temizlemeye özen göstermeye çalışın. 

Midyeleri Sudan Çıkarın

Midyeleri kevgir yardımı ile sudan çıkarın ve içinde temiz olan soğuk su  dolu kaba atın. Sonra bir önceki kabın içindeki suyu boşaltın ve yeni su doldurarak aynı kabı kullanmamaya özen gösterin. Kevgir kullanmak ise midyelerin suya bıraktıkları kum tanelerini n tekrar midyelerin içlerine girmesini engeller. 

Kabuktaki Kum ve Pislikleri Fırça Yardımı ile Temizleme

Midyeleri su içindeki kaptan teker teker çıkarın ve nazikçe ovalayın. Kabuğa yapışmış olabilecek çamur ve pislikleri özenle temizleyin. Daha sonra akan musluğun altında teker teker yıkayın ve süzgece alın. Midyeleri kurulamak için temiz kağıt bir havlu ya da peçete yardımı ile midyeleri hafifçe ovun. Su dolu bir tencereye alın ve midyeleri istediğiniz şekilde pişirin.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:46:22

Midye Nasıl Temizlenir Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Midye Nasıl Temizlenir"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Helalmi

 Mideye Helalmi, midye, çift kabuklular sınıfına ait olan bir tür deniz canlısıdır. Özellikle dinimizde yenmesinin helal olup olmadığı tam olarak bilinmemekte ancak bu konuda bazı İslam alimleri hadis ve fıkıh kitaplarını yorumlay...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...

Midyenin Yararları

Midyenin yararları, midye temiz sularda ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandığında yararlı bir deniz ürünüdür. Midye vücudu kireçli maddelerden yapılmış iki eşit kabukla örtülü özellikle tatlı sularda koline halinde yaşaya...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017