Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri


Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin özellikle Ege ve Marmara bölgesinin bazı illerinde yapılmaktadır. Deniz ürünleri içinde en çok bilinen ve yenilen bir lezzet olmaktadır. Bazen bir seyyar satıcının tablasında, bazen lüks bir restoranın balık menüsünde yer almaktadır. Midye dolma birçok insanın sokakta ayakta atıştırmaya bayıldığı bir yiyecektir.

Midye içi için gerekli malzemeler
  • 50 adet midye
  • Bir limonun suyu
  • Bir su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç (Her midye için bir tatlı kaşığı pirinç olacak şekilde)
  • 6 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 4 adet küp şeker
  • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Bir limonun suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı yenibahar
  • Bir demet dereotu
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Midye içi nasıl yapılır?

Midyelerin üzerini fırçalayıp güzelce temizleyin. Kabuklu kısımlarını birbirinden ayırmadan midyelerin uç kısımlarını bıçağın ucuyla yavaşça açın. İçindeki tüylü kısımlarını elinizle çıkarıp midyeleri su dolu bir kabın içinde 20 dakika bekletin. Suyunu süzün ve güzelce yıkayın. Süzülen midyeleri bir kenara alın.

Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Bekleyen pirinci süzüp bol suyla yıkayın. Soğanları temizleyip yıkadıktan sonra yemeklik küp-küp doğrayın. Kuş üzümlerini ayıklayın, bol suda yıkayıp ılık suda beklettikten sonra bir süzgeç yardımı ile süzün. Dolmalık fıstıkları uygun büyüklükte bir teflon tencereye alıp sararıncaya kadar kavurun. Kavrulan dolma fıstıklarını kenara alın. Tencereye bir fincan zeytinyağını koyun, üzerine soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip kısık ateşte karıştırarak 10 dakika kavurun. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip karıştırmaya devam edin. Kavurduğunuz pirinçli karışımının üzerine 2 su bardağı sıcak su, limon suyu, karabiber, yenibahar, şeker ve tuzu da ilave edip tekrar karıştırın. Kısık ateşte pirinçler diri olacak şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış dereotunu ilave edip ocaktan alın ve 20 dakika dinlendirin. Midyelerin bir tanesini alıp içini bir çorba kaşığı kadar bu midye içi ile doldurun. İki midye kapağını üst üste getirip kapatın. Diğer midyeleri de aynı şekilde midye içleriyle doldurun.

Kapaklı bir tencereye midyelerin geniş kısmı aşağıya gelecek şekilde sıralayın. Üzerine zeytinyağını gezdirip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Üzerine bir porselen tabakla kapatın. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Kapağını açarak üzerine limon suyunu ekleyin. Pişen midye dolmalarını servis tabağına sıralayıp ılık ılık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Midye İçi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Sodalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Emzirirken Midye Yenir mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Dondurulmuş Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dondurulmuş Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tatlı Su Midyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tatlı Su Midyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

100 Gram Midye Besin Değeri

100 Gram Midye Besin Değeri

Güncel

Çiğ Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çiğ Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Midye Türleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Türleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Hayvanı Özellikleri Nelerdir?

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Midye Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bilinen En Önemli Midye Çeşitleri

Bilinen En Önemli Midye Çeşitleri

Midye Caiz mi?

Midye Caiz mi?

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Peynirli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri