midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Midye Tatlısı

Midye tatlısı, midye baklavası olarak da bilinen şerbetli bir tatlıdır. Şekli midyeye benzediğinden dolayı bu adı alsa da, görüntüsü  baklava dilimi kadar meşhurdur. Hamuru ve yapılışı baklava tarifi gibi. Fakat  midye tatlısını yapmak daha pratik ve kolay. 12-15 tane bezeden oluşan 1 yufkadan bir tepsi midye tatlı elde ediliyor.  Midye tatlısı tarifleri arasında mayalı olan  seçenekler de mevcut. Kolay bir yapım aşaması için hazırlanan hamurun yumuşak olmasına dikkat etmek, tatlının püf noktalarından biri. Yumuşak bir hamurla daha iyi açılan yufka kalın kalmayacak ve tatlı istenilen kıtırlığa ulaşacaktır. Dinlenmek için bekletilen bezeler daha sonra açılmak için tekrardan yuvarlanmamalıdır. Bu hamurun sıkışmasına sebep olur ve açılmayı zorlaştırır. Hamuru açma işlemi, tahta bir zemin üzerinde her zaman daha iyi sonuç vereceğini unutmamak lazımdır.

Midye tatlısı için gerekli malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  •  1 çorba kaşığı limon suyu, tercihe göre  aynı ölçüde sirke
  • 3 tutam tuz
  • 1 çay bardağı mısır nisaştası
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabatma tozu
  • Ceviz
  • Nişasta (açmak için)

Üzeri için:

  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ  

Şerbeti için :

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaşık limon suyu

Midye tatlısının yapılışı:

Öncelikle tatlının şerbeti kaynatılır.

Midye Tatlısı

Bunun için bir tencerenin içerisine su şeker ve limon suyu konup karıştırılır. 10 dk. kadar kaynatılır. Tatlının hamuru için  hamur yoğrulacak bir kabın içerisine sıvıyağ, yoğurt, sirke yahut limon suyu, yumurta konur karıştırılır. Sıvı harcın üzerine  nişasta, un  ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazır olan hamurdan 12 adet beze yapılır. Tatlının daha ince ve kıtır olmasını tercih ediyorsanız  hamur 15  adet bezeye ayrılabilir. Hamur bezeler temiz bir bezin altında 15 dk. dinlendirilir. Dinlenen bezelerin her biri bir servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır. Aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. Aynı baklava yufkası gibi üst üste konmuş olan  hamur oklava ile büyütülür. Yufka açılabildiği kadar inceltilir. Açılan yufka rulo yapılarak sarılır. 1 parmak kalınlığında parçalara ayrılır. Ayrılan her bir parça fazla bastırılmadan bir avuç büyüklüğünde tekrar açılır. Açılan küçük hamurların içerisine ceviz konur. Fazla bastırılmadan midye görünümü verecek şekilde  katlanır.  Fırın tepsisine dizilir. Bir tavanın içerisinde tereyağı eritilip, üzerine sıvıyağ eklenir ve  kızdırılır. Ocaktan alınan yağ, tatlının üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür. 200 derecelik fırında, midye tatlıların  üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Pişen tatlı fırından alınıp ılımaya bırakılır. Daha sonra üzerine hazır olan şerbet dökülür. Eğer tatlıyı hazırlama işlemi uzayacaksa şerbet, tatlı fırındayken kaynatılır.  Şerbeti dökülen tatlı 4-5 saat dinlenip, şerbetini iyice çektikten  sonra servis edilebilir.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:29:17

Midye Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Midye Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Midye Kalori

Midye kaç kalori, Midye denizde bulunan ve çok tüketilen bir üründür. Kalori bakımında çok da yüksek değildir. Sağlık yönünden çok faydalı değildir. Midye en çok Marmara ve Ege denizi bölgesinde tercih edilir. Doğu bölgesinde p...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...

Midye Bohçası

Midye bohçası, bu tarif bildiğimiz poğaça tariflerinden gibi görünse de epeyce farklı bir yapılışı olan poğaçalardan biridir. Midye bohçası daha çok özel günlerinize ve davetlerinize yaparak sunulan sık ve görseli ilan bir bohça t...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017