midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan midye tavalar oldukça lezzetlidir. Midyeyi ister pilavla birlikte isterseniz sade olarak tüketebilirsiniz. Fakat midye ile limon ikisi beraber ayrılmayan muhteşem ikilidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise, öncelikle donmuş olan midyelerin açılması ve doğru teknik ile suyu alındıktan sonra hazırlanıp pişirilmesidir. 

Dondurulmuş Midye Tava İçin gerekli Olan Malzemeler
  • 40 adet midye içi
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım litre bira
Tarator Sosu İçin Malzemeler
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 4 dilim bayat ekmek
  • Ceviz içi
Dondurulmuş Midye Tavanın Hazırlanışı, ilk önce midyeleri temizleme için uğraşmadan aldığınız yerde temizlenmiş olmasına dikkat edin. Temizlenmiş bütün haldeki midyelerin üzerinde sakal şeklinde saçaklar vardır. Bu saçakları keskin bir makas ucu kullanarak kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Ayrıca bazı midyelerin içerisinden sürpriz olarak inci çıkabilir. Eğer isterseniz bu inciyi midyenin içinden alarak temizleyebilirsiniz ya da ikram edeceğiniz misafirinize küçük bir sürpriz olarak sunarsınız.
Dondurulmuş Midye Tava

. Şimdi midye tavayı hazırlamaya geldi, buzdolabında dondurulmuş ya da temizlenmiş olan midyeleri çözülmesi için derin bir kabın içerisine alalım. Midyelerin üzerine birayı döktükten sonra kabın ağzını kapatalım ve buzdolabında yaklaşık olarak 12 saat dinlenmeye bırakalım. Bira ile dinlenmiş olan midyeleri buzdolabından alalım birayı süzelim. Derin bir kasenin içinde yumurtayı güzelce çırpalım. Başka bir tabağın içine de unu eleyelim ve dökelim. Derin bir kızartma tenceresinin içine sıvı yağı ekleyerek iyice kızdıralım. Bolca yağ içinde kızartılmalıdır. Çünkü midyeler kızartılırken mutlaka birbirinden ayrı olmalı ve tavanın tabanı ile temas etmemelidir. Hazırladığınız midyeleri ilk önce una batırın daha sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağın içerisine atalım. Midyelerin dışı portakal rengini aldıktan sonra kevgir yardımı ile yağın içerisinden alınır ve yanında tarator sosu ile servis yapılır.

Tarator Sosun Hazırlanışı, bayat ekmeğin içini iyice ufalayarak hazırlayın ve kasenin içerisine alın. Daha sonra ufalanan ekmekleri ıslatacak kadar su ekleyerek ıslatın ve bulamaç haline getirin. Ceviz içini de blenderdan geçirerek ufalayın ve ekmek bulamacının içine ekleyin. Zeytinyağını ve sirkeyi de bulamacın içine ilave edip karıştırın. En son iki damla kadar limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın. İsteğe göre kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:45:07

Dondurulmuş Midye Tava Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Midye Tava"

Deniz aslan

13 aralık okulda yaptık önceden açıkçası irendim yaparken fakat tattıktan sonra güzel bir tatı varmış yani hiçbir şeye önyargılı görmemeliyiz diye düşünüyorum

2016-12-14

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Midye Kalori

Midye kaç kalori, Midye denizde bulunan ve çok tüketilen bir üründür. Kalori bakımında çok da yüksek değildir. Sağlık yönünden çok faydalı değildir. Midye en çok Marmara ve Ege denizi bölgesinde tercih edilir. Doğu bölgesinde p...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...

Midye Bohçası

Midye bohçası, bu tarif bildiğimiz poğaça tariflerinden gibi görünse de epeyce farklı bir yapılışı olan poğaçalardan biridir. Midye bohçası daha çok özel günlerinize ve davetlerinize yaparak sunulan sık ve görseli ilan bir bohça t...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017