midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Midye Poğaça

Midye poğaça, Sabah kahvaltıları ve misafirlerimiz için çok hoş ve şık poğaça çeşididir. Poğaça Hemen hemen herkesin evinde hazırda bulunması gereken bir atıştırmalıktır. Poğaça aynı şekilde bir öğün yiyeceğimizdir. Örneğin sabah erkenden işe gideceksiniz ve vaktiniz yok daha önceden hazırladığını ve derin dondurucuya koyduğunuz poğaçayı çıkartıp mikrodalgada ısıtıp bir bardak portakal suyu veya çay ile enfes bir kahvaltı yapmış olursunuz, midye poğaça da iyi bir alternatiftir üstelik oldukça şık bir görüntüsü vardır. Bildiğimiz poğaçaların aksine tel tel dağılan ve oklava ile açılan bir poğaça dır. Oldukça zahmetli ve zaman isteyen bu poğaçayı bir kaç gün önceden hazırlayıp pişirip dondurabilirsiniz daha sonra ani bir misafir geldiğinde veya acıkıp yemek yapmaya vakit bulamadığınız bir anda ısıtıp ilk gün yaptığınız gibi yiyebilirsiniz. Sizlerde bu enfes midye poğaçası yapmak isterseniz doğru mutfağa malzemeleri temin etmeye geriye tarife uymak kalıyor. 

Midye poğaça için gerekli malzemeler:
  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvı yağ, 
  • 40 gram yaş maya,
  • 1 bir çay bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • Alabildiği kadar un,
  • Hamurun aralarını yağlamak için 150 gram tere yağ ve 1 çay bardağı sıvı yağ,
İç harcı için gerekli malzemeler:
  • 200 gram beyaz peynir,
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 demet maydanoz,
Üzerine sürmek için 
  • 2 kaşık yoğurt,
  • 1 kaşık pekmez,
  • 1 yumurta sarısı,
Hazırlanışı: Hamuru yoğurmak için öncelikle 40 gram mayayı derin bir kaseye koyup üzerine bir kaşık şekeri koyuyoruz ve bir bardak sütü ısıtıp üzerine döküyoruz.
Midye Poğaça

Maya eriyip kabarınca sıvı yağ, bir yumurtanın tamamı diğerininde akını, suyu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 12 eşit parçaya ayırıp tek tek servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız her bir parçanın arasına erittiğimiz tere yağ ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz. Bütün parçalar bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Üst üste açtığımız hamurları elimizle yaslayıp oklava ile az miktarda büyütüp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra 1 santim kalınlığında keserek eşit parçalar elde diyoruz. Her bir parçayı avuç içimize alıp içerisine beyaz peynir kaşar peyniri ve maydanozdan oluşan iç harcımız dan birer kaçık koyup kapatıyoruz. ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. poğaçaların hepsini hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra ayırdığımız yumurta sarısına bir kaşık yoğurt ve bir kaşık pekmezi karıştırıp tel fırça yardımı ile poğaçalara sürüyoruz. Hazırladığımız midye poğaçaları önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız midye poğaçayı sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim kaşar donmadan daha sonra yiyecek iseniz mikro dalgada ısıtabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:54:26

Midye Poğaça Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Midye Poğaça"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Midye Kalori

Midye kaç kalori, Midye denizde bulunan ve çok tüketilen bir üründür. Kalori bakımında çok da yüksek değildir. Sağlık yönünden çok faydalı değildir. Midye en çok Marmara ve Ege denizi bölgesinde tercih edilir. Doğu bölgesinde p...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...

Midye Bohçası

Midye bohçası, bu tarif bildiğimiz poğaça tariflerinden gibi görünse de epeyce farklı bir yapılışı olan poğaçalardan biridir. Midye bohçası daha çok özel günlerinize ve davetlerinize yaparak sunulan sık ve görseli ilan bir bohça t...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017