midye.gen.tr
midye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









El Açması Midye Börek

El Açması midye börek, Bizler Türk insanı olarak hamur işlerini çok seven bir toplumuz. Börek çeşitleri bizler için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle Ülkemizde iç Anadolu da fazlasıyla tüketilen hamur işlerinin arasındadır el açması börek. Elde açılan bir çok börek çeşitti vardır. Bir çoğumuz beceremediğimiz bir çoğumuzda zaman bulamadığımız için hazır yufka ile yaparız börekleri fakat hiç biri el açması böreklerin yerini tutmaz.börek çeşitlerinin içinden benim en çok sevdiğim ve sıkla yaptığım çeşitti el açması midye böreğidir. Midye böreği biraz zahmetli ve zaman isteyen bir börektir. Eğer midye böreğini çok seviyor iseniz ve çalışıyor iseniz mutlaka bir kaç gün önceden yapıp buzluğa atın aniden gelecek misafirleriniz ve sizin için en pratik yöntem budur. Midye böreği gerek lezzeti gerekse görünümü açısından oldukça hoş bir börek çeşididir. Misafirleriniz beş çaylarınız ve kabul günleriniz için şık bir sunumdur. El açması midye böreğinin en pratik yöntemini sizlerle paylaşıyorum dilerseniz tarife uyarak hem şık hemde lezzetli börekler yapabilirsiniz.

El açması midye böreği için gereken malzemeler: 
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • 4,5 su bardağı un,
  • Hamuru açmak için 1 bardak nişasta bir bardak un,
  • Üzeri için 150 gram tere yağ,
İç harcı için:  
  • 250 gram beyaz peynir,
  • 100 kaşar peynir,
  • 1 demet maydanoz,
  • Dilerseniz kıymada kullanabilirsiniz.<
    El Açması Midye Börek

El açması midye böreği hazırlanışı,

 Öncelikle  Unu derin bir leğenin içine koyup ortasına bir çukur açıyoruz, Açtığımız çukura yumurta, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu, yoğurt, süt ve tuzu atıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 10 veya 15 parçaya ayırıyoruz.  Ayrı parçalara ayırdığımız hamuru açmak için bir bardak un ve nişastayı karıştırıp küçük parça hamuru açmak için kullanıyoruz. Tek tek küçük servis tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurların aralarına nişasta ve un karışımını serpiyoruz ve üst üste diziyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar açtığımız hamurları son olarak elimizle bastırıp oklava ile açabildiğimiz kadar açıyoruz. Açtığımız hamuru kol böreği sarar gibi rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız hamuru bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Kestiğimiz her parçayı avuç içi büyüklüğünde açıp içerisine  iç harcımızı koyup de börek katlar gibi katlıyoruz. Hazırladığımız midye börekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine ayrı bir tavada ısıttığımız tere yağını birer kaşık üstlerine gezdiriyoruz.  önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Hem görünümü şık hemde çok lezzeti olan açma midye böreğini sevdiklerinize ve misafirlerinize keyifle ikram edebilirsiniz yapan herkesin ellerine sağlık ve afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 13:39:35

El Açması Midye Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "El Açması Midye Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Midye Dolma Kalori

Midye Dolma Kalori, Midye bir deniz mahsülüdür. Midyeler denizlerde koloni şeklinde ve deniz dibinde yaşarlar. Boyları genelde 5 ile 60 santim arasındadır. Midyeniin etrafı iki tane sert kabukla kaplıdır. Bu kabuğun içerisinde kal...

Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı...

Midye Dolma Pilavı

Midye Dolma Pilavı, Midye yaşam alanları itibariyle denizde yaşayan ve tatlı sularda yaşayan koloni şeklinde hayatını sürdüren hayvandır. İki tarafı da kabukla kapalı şekilde olur. Genellikle denizlerde, kayalık bölgelerde, rıhtım...

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksin...

Midye Çöreği

Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora so...

Midye Kalori

Midye kaç kalori, Midye denizde bulunan ve çok tüketilen bir üründür. Kalori bakımında çok da yüksek değildir. Sağlık yönünden çok faydalı değildir. Midye en çok Marmara ve Ege denizi bölgesinde tercih edilir. Doğu bölgesinde p...

Tavuk Midye

Tavuk Midye, Bu tarif hem çok hafif hemde oldukça faydalı bir tavuk yemeği tarifidir. Tavuk göğüs eti pek sevilmeyen bir et türüdür biraz kuru bir tadı olduğundan dolayı çok tercih edilmez tavuk göğüs etine farklı lezzetler katara...

Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya ke...

Midye Bohçası

Midye bohçası, bu tarif bildiğimiz poğaça tariflerinden gibi görünse de epeyce farklı bir yapılışı olan poğaçalardan biridir. Midye bohçası daha çok özel günlerinize ve davetlerinize yaparak sunulan sık ve görseli ilan bir bohça t...

Dolma Midye

Dolma midye, Ermeni mutfağına ait lezzetlerden biri olan dolma midye, Osmanlı saray mutfağından bu yana yapılan damaklarımıza yerleşmiş bir tattır. Midyayı dolma olarak da bilinir. Özellikle İstanbul'daki balıkçılarda ve sokak tez...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

midye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017